Update Twente Arise

Beste broers en zussen, Twee weken geleden was het Pasen en was in de Diekmanhal het weekend van Twente Arise. Hierover wil ik jullie graag informeren. We waren al weken bezig met het evangeliseren voor het evenement, en zoals Sandra Loonstra twee weken geleden al heeft verteld, is het soms een hele uitdaging om uit je comfortzone te stappen en de straat op te gaan. Maar wat een leerzame ervaring is het geweest! Ik heb mooie gesprekken gehad, maar ook veel afwijzingen. Toch hielden we (we waren altijd met z’n tweeën) moed, en ik vond persoonlijke bemoediging in Romeinen 1:16 (BB): "Want ik schaam me niet voor het goede nieuws van Christus. Want het goede nieuws is de kracht van God: iedereen die het gelooft, wordt erdoor gered." Deze woorden gaven me kracht om door te gaan.

Dit bericht is geplaatst op 12-04-2024

Daarnaast was er ook een bijeenkomst van Twente Arise over nazorg, en het heeft me diep geraakt. Ik ken zoveel mensen die teleurgesteld zijn geraakt in de kerk, die zich niet gezien voelen en daardoor afstand hebben genomen. Daarom ben ik dankbaar dat ik me kan inzetten voor nazorg. En gelukkig zijn er meer gemeenteleden die zich hiervoor geroepen voelen.

Via de mail heb ik uiteindelijk een aantal namen van mensen ontvangen die zich hebben opgegeven voor nazorg. Ze zijn aan onze gemeente toegewezen op basis van postcode of door contact met een van onze gemeenteleden. Maar dan weten we eigenlijk niets van diegene, of ze pas hun leven aan Jezus hebben gegeven of al langer christen zijn. De meesten van hen zijn al bij een andere gemeente en zijn al jaren christen. Dus van ons lijstje is maar weinig overgebleven, maar degene die we nog hebben worden door gemeenteleden begeleid.

Laten we samen erkennen hoe belangrijk nazorg is, niet alleen voor degenen die zich al verbonden hebben met Christus, maar ook voor degenen die nog zoekende zijn. En we ons blijven inzetten om degenen die teleurgesteld zijn geraakt in de kerk weer hoop en liefde te bieden, en hen te begeleiden op hun reis van geloof. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van anderen en Gods liefde doorgeven aan de wereld om ons heen, met een gecoördineerde werkwijze, zodat mensen niet vergeten worden of overspoeld raken, en wetende hoe mensen op hun eigen manier benaderd moeten worden.

Liefs,
Elisabeth Schreurs
Coördinator nazorg