Nieuws

Vrouwenmiddag ’Wat straal je?!’ op 1 juni in Zwolle (opbrengst gaat naar een goed doel)

Vrouwenbeweging Lume en vrouwencoach Eline Bijzet organiseren op zaterdag 1 juni 2024 de thema-middag ‘Wat straal je?!’. Het programma in Zwolle – van 13:00 tot 17:00 uur – bestaat uit een inspirerende overdenking, een wandeling met leuke opdrachten en een creatieve workshop. Er is plek voor 15 vrouwen.

Nacht van gebed (31 Mei / 1 Juni 2024)

Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om ons gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Lees verder om erachter te komen hoe jij hier aan mee kunt doen.

Dienst 26 mei - Athalja Barneveld

Zondag 26 mei ben je welkom in de dienst om God te aanbidden en elkaar te ontmoeten. Athalja Barneveld zal spreken.  De dienst begint om 10:00u. In de dienst worden de volgende liederen gezongen:

Babybijbel liedjesboek - 5 juni Boekhandel David

Kom je woensdag 5 juni a.s. naar Boekhandel David rond 14.30 uur met je kindje of je kleinkind? De band verzorgt een aantal lieve babyliedjes uit het Babybijbel liedjesboek. Daarna lezen ze voor uit de verschillende baby-bijbels. Wil je de liedjes ook thuis zingen met je kindje, of samen bidden?

Laatste blog van Tonny - Een nieuw begin

Elk begin heeft ook een einde. En dat komt soms onverwacht en ongelegen, maar het komt altijd. Dat is ook het geval met deze serie van blogs. Honderdzesendertig weken geleden ben ik begonnen wekelijks iets te schrijven voor de nieuwsbrief. Nu, na ruim twee en een half jaar, ga ik er mee stoppen. Het zijn persoonlijke omstandigheden en overwegingen die me tot dit besluit hebben gebracht. En dit feest van het begin van de Gemeente, van de komst van de Geest, vormt dan een goede afsluiting.

Is de EC-Bijbelcursus iets voor jou?

In samenwerking met het Evangelisch College (EC) wordt er binnen de EGE een Bijbelcursus aangeboden. Tijdens de EC-Bijbelcursus worden alle Bijbelboeken afzonderlijk behandeld. Je krijgt les van een ervaren docent/ Bijbelleraar en volgt de cursus met een (klein) groepje mede cursisten. Hierdoor is er naast de lesstof veel ruimte voor eigen inbreng en om vragen te bespreken.

Blog van Tonny - Ik hoor er niet bij

Soms overkomt het je, op je werk of op visite. Ineens heb je het gevoel dat je er niet bij hoort. Het onderwerp van het gesprek interesseert je helemaal niets, of de manier waarop er over sommige collega's wordt gesproken stuit je ineens tegen de borst. Mensen kunnen zich soms druk maken over dingen die je helemaal niet kunt meevoelen. Soms is dat ook wel grappig, overigens. Zo herinner ik me met veel genoegen de verhitte discussies aan de lunchtafel waarbij collega's elkaar goedmoedig(?) voor rotte vis uitmaakten, omdat ze vonden dat de ander fan was van de verkeerde voetbalclub. Het was wel vermakelijk te zien hoe twee collega's die nauw samenwerkten elkaar in de haren konden zitten over FC Twente en Heracles Almelo.

Het ene gebod (blog van Tonny)

Chistenen heb je in alle soorten en maten. Jammer genoeg komen we niet altijd even positief in het nieuws. Nog maar nauwelijks waren de berichten over allerlei misbruik in de kerk een beetje verstomd of we hoorden dat in de oorlog in Oekraïne de Russisch Orthodoxe Kerk een dubieuze rol speelt. En dan zijn er nog de Amerikaanse christenen die zo in beslag genomen worden door hun strijd tegen de afbraak van het christelijke fundament van hun samenleving, dat ze een moreel verdorven man naar  voren schuiven als presidentskandidaat. Dat alles maakt dat het in ons land meestal geen goede reclame is wanneer je zegt dat je een overtuigd christen bent. Ik denk dat dit komt doordat christenen worden gezien als mensen die krampachtig bezig zijn een onmogelijke opdracht uit te voeren. Hoewel ze het er niet altijd over eens zijn wat die opdracht precies is, weten ze wel bijna allemaal zeker dat zij de enig juiste inhoud van het geloof kennen.

Blog van Tonny - Schapen zonder herder

Wanneer je eenvoudig en onbevangen naar de wereld kijkt is het volstrekt duidelijk dat het allemaal niet zomaar, zonder doel, zonder bedoeling, zonder plan tot stand is gekomen. Natuurlijk, wanneer je dan wat verder en langer nadenkt komen er allerlei vragen. De vragen over het waarom van het leven, over gerechtigheid, over het onrecht en het lijden en over de aard van goed en kwaad. Dat soort vragen blijkt eigenlijk niet te beantwoorden. Er zijn boeken over volgeschreven, maar het wezen van het bestaan, of van God, kunnen we als mensen niet doorgronden. We moeten ons behelpen met beeldspraak (God is net als …’), maar we moeten dan wel heel goed beseffen dat iedere beeldspraak mank gaat.
Naar het archief
1 2 3