Nieuws

Arabische Kerstdienst

De Arabische gemeenschap nodigt je uit om samen de kerstdienst te vieren op zaterdag 23 December om 17:00 uur. Na de dienst worden er cadeautjes uitgedeeld aan de kinderen en daarna mogen we met elkaar genieten van de Arabische gerechten. Iedereen is welkom!

Dienst 10 december - Jan Stoorvogel

Zondag 10 december, tweede adventszondag, ben je weer welkom in de dienst van aanbidding, onderwijs en ontmoeting. Jan Stoorvogel zal spreken over de betekenis van de doop. De dienst begint om 10:00u. In de dienst worden de volgende liederen gezongen:

Kerstplanning

Ook dit jaar vieren we met elkaar kerst in de kerk! Wat zijn de plannen? Hier zijn ze even op een rijtje. Op 17 december: Game Changers XL Kersteditie. Op 24 december: Kerstavond dienst. Let op er is dus 24 december geen ochtenddienst! Wat zijn de thema's en tijden van onze diensten?

Game Changers XL Kersteditie

Op 17 december zullen we een speciale Game Changers XL Kersteditie hebben tijdens de zondagsdienst met als thema: Prepare The Way - Kijk hier is jullie God! Het zal een dienst worden voor alle leeftijden, met aanbidding, gebed, theater, een powerpreek en workshops. Samen sluiten we af met een heerlijke lunch. Lees nog even verder hoe je hierin mee kan helpen!

Blog van Tonny: Tot U hef ik mijn ziel op

Het kerkelijke jaar begint vier zondagen voor Kerst. Op zichzelf lijkt het bijna vanzelfsprekend dat het jaar in de kerk begint met het feest van de geboorte van Christus. Maar dat is dus net niet helemaal waar. Het jaar begint vier zondagen vóór het geboortefeest. We noemen die tijd ‘Advent’, een Latijns woord dat zoiets betekent als ‘Verwachting’. Die vier weken waren bedoeld om de verwachting van het Kerstkind aan te wakkeren. Iedere week geeft daar weer een andere invulling aan. De eerste week heeft als titel: ‘Tot U hef ik mijn ziel op’. We onderzoeken dan wat het wil zeggen dat God uit de hemel op aarde komt. Soms kunnen we daar naar verlangen. Wat zou het fijn zijn wanneer Hij eindelijk een einde aan het onrecht op aarde zou maken. Er is zoveel leed, zoveel kwaadaardigheid, zoveel verdriet. Soms zou je willen dat Hij eindelijk een einde aan de heerschappij van het kwaad zou maken. Dat verlangen is bepaald niet nieuw. Ongeveer 700 jaar voor Christus schreef Jesaja over dat verlangen naar de komst van God:

Game Changers XL zoekt kerstkleding

Voor de Game Changers XL kersteditie zijn we op zoek naar verkleedkleren die passen bij de tijd dat Jezus geboren werd. Romeinen, Herauten, Herders, etc. Heb je wat liggen of weet je waar we dit vandaan kunnen plukken? Mail mij vooral: nienke.pols@eg-enschede.nl. Heel erg bedankt namens het GC team!

Blog van Tonny: De goede Herder

Een van de voorbeelden die de Heer Jezus gebruikt in zijn onderwijs is die van de herder. Waarschijnlijk omdat het een beeld was dat iedereen kende. Zoals we tegenwoordig overal op het platteland weilanden vol met koeien, geiten of schapen zien, zo zagen de Israëlieten in de dagen van de Heer overal herders rondtrekken met hun kudden. Maar het was ook een beeld dat ze kenden vanuit de synagoge. Ze wisten vanzelfsprekend dat David in Psalm 23 had gezongen over de Heer die zijn Herder is. Maar ze wisten ook dat bijvoorbeeld door Ezechiël God zelf zich voorstelde als de ware Herder van het volk die Zijn, in paniek uit elkaar gevluchte, kudde weer bijeen zou brengen.

House of Joy - helpers gezocht

Bij deze een update van de plannen van XiE en stichting Gave om als Enschedese kerken samen een House of Joy in Enschede op te zetten. Op 11 mei jl. was er een eerste informatieavond hierover. De initiatiefgroep is nadien nog twee keer in kleiner verband bij elkaar geweest. Het is erg bijzonder dat we van het COA ruimte mogen gebruiken in de vroegere aankomst/vertrek terminal. In de laatste bijeenkomst is er overleg geweest om met een “Taalontmoeting” te beginnen op de vrijdagmorgen. Het COA staat daarvoor open en wil graag een vervolgafspraak.Plan voor nu is dus om te beginnen met één dagdeel “Taalontmoeting” en vanuit de contacten die daar ontstaan kijken wat voor behoeften er nog meer zijn. COA geeft aan dat “koken” een sterke wens is van alle doelgroepen die er zijn. Lees hieronder verder om te zien of en hoe jij kunt helpen.
Naar het archief
1 2