fbpx

Groot zijn ? goed in klein kunnen zijn

Gepost in Connectgroepen.

Deze zin kreeg ik in een mail vanuit het leidersteam, daar staan zij achter, daar staan wij achter. Maar hoe klein moet je worden in deze tijd?

In onze wijkgroep was de opkomst nooit heel hoog. Dus na de digitale periode, was samenkomen geen probleem, wij kwamen niet boven de limiet uit. Maar toen werd het maximaal drie bezoekers per huis. Wij hebben onze wijkgroep in kleine groepjes verdeeld, zodat we op meerdere plekken samen konden komen. Eén persoon doet de voorbereiding en maakt hier een kort filmpje van. Zo behandelen we samen hetzelfde, en worden gebedspunten via de app gedeeld.

Maar toen mocht er weer iemand minder op bezoek komen, en zijn onze mini-groepjes alweer te groot! Afgelopen woensdag hebben we het toch weer gedaan, in 2 of 3 tallen. Hoe mooi dat dit kan! Samen hetzelfde, apart van elkaar, maar wel betrokken.

Tegelijkertijd hopen we dat we heel snel weer met meer mensen samen kunnen komen.

We merken dat wij niet de enige wijkgroep zijn die aan het zoeken en proberen is, met positieve en minder positieve verhalen. De ene groep komt in het gemeentegebouw samen, de andere in meerdere huiskamers, de andere even niet... Maar wijkgroep zijn is zoveel meer dan de woensdagavond. Een appje, belletje, bezoekje, gesprekje op het schoolplein, kaartje,...

Ik word blij van de mooie berichten die ik hoor over ontmoeting en gebed voor elkaar. En zie een mooie uitdaging in de rest van de verhalen.

Woensdag hadden we het over Jozua waarin God tegen Jozua zegt: 'wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij'.

Bidden jullie mee dat we in de gemeente goed worden in klein zijn, zodat we groot kunnen worden?

- Marleen Karsten

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.