fbpx

Zaalvoetbal Connectgroep

Gepost in Connectgroepen.

Eindelijk is het zo ver! We hebben een Zaalvoetbal Connectgroep binnen de EGE. Deze groep is ontstaan vanuit het verlangen om de jongeren in de leeftijd van 15-18 meer te betrekken bij de gemeente. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat de gemeente een stap zet naar deze doelgroep. Hoe kunnen we dat beter doen dan elkaar ontmoeten in een heerlijk, fanatiek, wedstrijdje zaalvoetbal. Iedereen is welkom!

We gaan twee keer per maand de zaal in op zondagavond van 19:00-21:00.

Wil je mee doen? Stuur mij dan even een berichtje (06 21166565) of een e-mail (gijs.pols@eg-enschede.nl), dan voeg ik je toe aan de whatsappgroep. Wij zijn al met een leuk groepje fanatiekelingen, dus kom er lekker bij! 


Groetjes,
Gijs 

Zondag pen en boekje mee

Gepost in Connectgroepen.

Komende zondag start het gemeenteproject "Intimiteit met God". Degenen die het boekje al hebben, hebben misschien gezien dat er bladzijden in staan voor preekaantekeningen. Dus neem zondag je boekje en een pen mee. Degenen die hem nog niet hebben, en zich wel opgegeven hebben (zelf of via een groep) kunnen het boekje zondag voor de dienst ophalen, ben je er niet dan neemt je groepsleider hem voor je mee.

Lees ook het voorwoord, hier staat wat extra toelichting in om het project in te gaan. En op de voorkant is een plekje voor je naam, want er zijn nu meer dan 100 dezelfde boekjes uitgedeeld...

Een gezegende en inspirerende tijd gewenst!

Groeien in intimiteit met God- werkboek

Gepost in Connectgroepen.

De zomer loopt ten einde en het nieuwe seizoen komt dichterbij. Zo komt ook het gemeenteproject Groeien in intimiteit met God dichterbij.

Voor de vakantie is hier veel aandacht voor geweest en heb je je kunnen opgeven. De werkboeken zijn nu binnen en zullen we zondag meenemen naar de dienst. Wanneer je je hebt opgegeven, kun je je boekje ophalen, op zondag 3 of 10 september. Ben je er dan niet, kijk dan even of iemand hem mee kan nemen, van je groep of uit de buurt. Kom je er niet uit laat het ons dan weten.

Heb je je niet opgegeven, maar wil je toch graag meedoen, met meer dan alleen de preken, kom ook dan even langs en laat het ons weten.

Zondag 10 september zal de eerste preek hierover gaan, en vanaf dan zullen ook de connectgroepavonden dit thema meenemen (voor de groepen die hieraan meedoen).
Zondag 29 oktober zal de laatste preek hierover zijn en 8 november (of in die buurt) de laatste connectgroepavond.

Peter en Marleen Karsten
Connectgroepen@eg-enschede.nl
06-33762908

Overzicht connectgroepen

Gepost in Connectgroepen.

Connectgroepen zijn kleine open groepen waarin je met elkaar je leven deelt, de Bijbel in duikt, God aanbidt, getuigt naar elkaar en bid voor elkaar. Liefde, zorg, en het geloof in de praktijk brengen. Waar je mag vallen, en elkaar helpt op te staan.

Naast de connectgroepen is er ook een uitgebreid onderwijsaanbod. Waarin onderwijs en Bijbelstudie centraal staat. Kijk hiervoor bij het Leerhuis.

Er zijn verschillende connectgroepen, verspreid door Enschede en Hengelo. De meeste connectgroepen komen elke 14 dagen in de oneven weken samen.
Hieronder staat een overzicht van de huidige groepen.

Vind je niet wat je zoekt, heb je hulp nodig bij het kiezen of heb je andere vragen? We horen ze graag en gaan samen kijken wat er is en mogelijk is.

Peter en Marleen Karsten
Teamleiders connectgroepen
connectgroepen@eg-enschede.nl

 

Gestarte connectgroepen
NaamOmschrijvingTijdstip
Noabers Een groep met geestelijk jongere en oudere broers en zussen in Jezus. Ontstaan uit Wijkgroep Oost, nu zitten leden verspreid door Enschede. Zingen, bidden en bijbelstudie. woensdag­avond
Zuid We zijn een groep die geen gezamenlijke interesse heeft behalve dat we van Jezus houden en samen willen groeien in ons geloof. We zijn verschillend in onze leeftijden, en zien ook graag mannen en vrouwen in onze groep. Actieve deelname aan de groep en de avonden stellen we op prijs. In het leiden van de avonden, in de manier waarop de inhoud van de avonden plaats vindt, in de contacten met elkaar onderhouden. Welkom woensdag­avond
Hasseler Es Om de week op woensdagavond, bidden en verdiepen in Hengelo. woensdag­avond
Noord Een gemengde groep van mensen die van Jezus houdt. Deze groep komt voort uit wijkgroep Noord, iedereen is welkom. Voorkeur uit Enschede Noord of noordelijk gelegen plaatsen, zodat het stukje omzien naar elkaar beter te doen is. woensdag­avond
Dindag­avond­groep

Een gemengde groep van mensen die Jezus willen volgen en meer op Hem willen gaan lijken. Welkom! Focus van dit jaar is elkaar beter leren kennen en de studies meer diepgang geven.

dinsdag­avond 20.00 - 21.30

Regelmatig samen eten vooraf
Kleine mannengroep Wij zijn jonge, getrouwde mannen die allemaal in Enschede wonen. Ons doel is om de ander op te bouwen in geloof en leven (ook ter ondersteuning van onze gezinnen).  De basis voor onze groep is niet alleen geloof, maar diepgaande vriendschap. We kiezen thema's afhankelijk van de dingen waarmee we ieder in onze geloofswandel worstelen of willen groeien. We staan open voor nieuwe leden, welkom! woensdag­vond, even week
     
Stroink

We willen graag groeien in het volgen van Jezus en in de wijk omzien naar elkaar en anderen. We willen ruimte bieden in onze groep voor mensen die geen lid zijn van de kerk, maar wel graag deel uit willen maken van een (geloofs)groep. Van harte welkom! Voorkeur uit Stroinkslanden en omgeving, vanwege het omzien naar elkaar, dit is niet verplicht.

woensdag­vond 20.00 - 22.00
     
Muziek Connectgroep vanuit de taakgroep muziek -
     
20+ groep Jongvolwassenen die een verlangen hebben om geestelijk te groeien. Onder onze doelgroepen vallen studenten, 20-plussers uit de gemeente, maar ook enkele jongeren vanaf 18 die een verlangen hebben om geestelijk te groeien. Vraag gerust om meer informatie over onze visie en avonden. vrijdagavond
Boaz Een mooie groep ouderen die graag in de ochtend samenkomen maandelijks, dinsdagochtend
Hardlopen

De kracht van onze groep is het samen optrekken met elkaar en het leven delen. Tijd voor gebed en openheid naar elkaar toe. 

Het hardlooptempo ligt tussen de 9,5 en 10 km per uur. We starten met een ronde van ongeveer 7 km, waarin we een keer stoppen om samen te bidden/delen. Liefhebbers kunnen er daarna nog rondje van 5 km achteraan plakken.

maandag­avond 20.00
Ouders van jonge kinderen Een groep van moeders en vaders met jonge kinderen van 0-6 jaar. Ook de kinderen zijn welkom woensdagochtend

Welkom op de connectgroep

Gepost in Connectgroepen.

De connectgroepen zijn een middel, waardoor we het samen gemeentezijn, beter kunnen bereiken. Waarin zorg en aandacht voor elkaar is, waar samen gebeden wordt, verdieping in het woord van God is en groei in geloof en naar Jezus. Waar mensen delen en welkom heten. 

Er zijn ook hele mooie vriendengroepen in de gemeente, waarin dezelfde aspecten aan de orde komen. Telt dit ook als connectgroep? Connectgroepen staan open voor anderen, zodat nieuwe mensen in de gemeente, ook welkom geheten kunnen worden. Staat jullie groep open voor anderen? Dan kan het mogelijk een connectgroep zijn. Is jullie groep gesloten? Dan kan het nog steeds een hele mooie en goede groep zijn die we zeker aanmoedigen te houden, maar wordt het geen connectgroep.

We krijgen regelmatig vragen en zorgen of deze opzet wel past bij iedereen en of er geen groepjesvorming ontstaat. Wij willen dat bovenstaande voor iedereen mogelijk is, en denken door de connectgroepen voor de meesten een plaats te kunnen bieden. Iedereen die denkt, ik wíl wel maar ik kan niet, vragen wij ook zich op te geven. Omdat wij geloven dat er voor iedereen die wil, een plaats in de gemeente is waar dit mogelijk is. En pas je toch niet in dit concept, dan zoeken we samen naar de juiste oplossing. Wij zoeken graag naar wat wél kan.

aanmeldformulier   of connectgroepen@eg-enschede.nl

 

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.