fbpx

Samen de kudde vormen

Gepost in Connectgroepen.

Voor de blogs van Tonny moet ik (Marleen, red.) altijd even de tijd nemen om ze goed te lezen, maar dat is zeker de moeite waard! Deze keer las ik "De donkere kamer" en dacht: ja! Dat bedoel ik ook, maar hoe schrijf ik dat nou goed op?

Dus lees Tonny zijn blog 'de donkere kamer' over de herder en zijn schapen. Want dit is wat wij in de gemeente ook willen hebben. Alle schapen worden gekend, gezien en verzorgd. Wie je ook bent, wat je ook doet en hoe je ook in het leven staat. Je bent welkom en we willen er voor je zijn!

Maar we willen dat samen doen, alleen de oudsten of pastors kunnen dit niet. Want waar dwalen al die schaapjes allemaal heen? Een groepje hier, een grotere groep daar, daar loopt er nog een helemaal alleen, en die ligt al tijden onder die boom...

Nootjes bij de Bijbel - connectgroep

Gepost in Connectgroepen.

Al een poosje loop ik (Tonny Lievers, red.) met het idee rond om met een groepje geïnteresseerden regelmatig samen een onderwerp uit de Bijbel te bespreken. Vroeger noemden we dat een Bijbelstudie, maar dat vinden we tegenwoordig te bedompt klinken, de nieuwe term is connectgroep.

Het lijkt mij leuk en leerzaam om onder het genot van een warm of koud drankje, natuurlijk voorzien van nootjes en chips, gedurende paar avonden, een passage, een boek of een concept verder uit te diepen. Het liefst zou ik dat bijvoorbeeld bij ons thuis doen, maar Borne ligt wel heel erg decentraal. En om me nou bij iemand thuis uit te nodigen, zo brutaal – of moedig – ben ik echt niet.

Dus wil ik dit proberen in wat vroeger ‘het jeugdhonk’ heette. Voor de drank (niet alcoholisch😊) en de nootjes zorg ik wel, de Bijbel en de interesse moet je zelf meenemen.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken op dinsdag 12 oktober 19.45 uur.Zoals je zult begrijpen zou het heel erg gewaardeerd worden wanneer je je even aanmeldt. Mail naar tonny.lievers@eg-enschede.nl.

Dan loopt catering niet al vanaf de aftrap in het honderd.

Hartelijke groet,

Tonny Lievers

Tel. 06 -  5152 6156

Connectgroep Hardlopen

Gepost in Connectgroepen.

Je hebt vast meegekregen dat we inmiddels zijn gestart met connectgroepen. Wij (Jacob-Jan, Adriaan en Jaap F.) lopen al jaren samen hard. Een mooie manier om bij elkaars leven betrokken te zijn, bijzondere gesprekken te voeren en samen te groeien in geloof. Voor ons allerdrie is dit heel waardevol gebleken.

Wij willen graag ook andere inspireren om hierin mee te doen. Daarom willen wij vanaf maandagavond 11 oktober starten met een hardloopconnectgroep. Deelnemers van deze groep gaan om de week samen hardlopen. Eerst voor een periode van 12 weken (6 keer lopen dus), maar wellicht dat we daarna door kunnen gaan.

Het hardlooptempo ligt tussen de 9,5 en 10 km/h. We starten met een ronde van ongeveer 7 km, waarin we een keer stoppen om samen te bidden/delen. Liefhebbers kunnen er daarna nog rondje van 5 km achter aanplakken. 

Overzicht connectgroepen

Gepost in Connectgroepen.

Dit is het overzicht van de connectgroepen die er al zijn, welke aan het opstarten zijn en welke we nog graag willen opstarten, maar waar nu nog geen volledige groep voor te vormen is.

Misschien wil je ergens aansluiten, maar misschien zit er nog niets tussen wat voor jou past. In beide gevallen horen we dit graag, via het opgaveformulier of via connectgroepen@eg-enschede.nl.

Opgeven kan altijd, er is geen sluitingsdatum. We zoeken tot we een plek voor je hebben, want in de Evangelische Gemeente is plaats voor iedereen.

Je kunt je opgeven met het volgende formulier: Opgaveformulier

Welkom!

Gestarte connectgroepen
NaamOmschrijvingTijdstip
Noabers Een groep met geestelijk jongere en oudere broers en zussen in Jezus. Ontstaan uit getrouwe bezoekers van de tweewekelijkse bijeenkomsten van Wijkgroep Oost. Zingen, bidden en bijbelstudie. Woensdag­avond
Zuid We zijn een groep die geen gezamenlijke interesse heeft behalve dat we van Jezus houden en samen willen groeien in ons geloof. We vinden het fijn verschillend te zijn in onze leeftijden, en zien ook graag mannen en vrouwen in onze groep. Actieve deelname aan de groep en de avonden stellen we op prijs. In het leiden van de avonden, in de manier waarop de inhoud van de avonden plaats vindt, in de contacten met elkaar onderhouden. Welkom Woensdag­avond
West Een gemengde groep van mensen die van Jezus houdt. Deze groep komt voort uit wijkgroep west, iedereen is welkom. Woensdag­avond
Noord Een gemengde groep van mensen die van Jezus houdt. Deze groep komt voort uit wijkgroep noord, iedereen is welkom. Woensdag­avond
Dindag­avond­groep Een gemengde groep van mensen die Jezus willen volgen. Dinsdag­avond
Kleine mannengroep Wij zijn jonge, getrouwde mannen die allemaal in Enschede noord wonen (voormalige leden van wijkgroep noord) die een triade vormen. Ons doel is om de ander op te bouwen in hun geloof en leven (ook ter ondersteuning van onze gezinnen). Dus we hebben een groep wat door blijft gaan voor een onbepaalde tijd. De basis voor onze groep is niet alleen geloof, maar diepgaande vriendschap. We kiezen thema's afhankelijk van de dingen waarmee we ieder in onze geloofswandel worstelen of willen groeien. Dus, een thema kan soms in één avond besproken worden of soms over maanden. Als je een man bent en dit lijkt je wat, neem contact op met ons! Woensdag­avond
Centrum Noord volgt Woensdag­avond
Stroink We willen graag groeien in het volgen van Jezus en in de wijk omzien naar elkaar en anderen. We willen ruimte bieden in onze groep voor mensen, die geen lid zijn van de kerk, maar wel graag deel uit willen maken van een (geloofs)groep. Van harte welkom! Woensdag­avond 20:00 - 22:00
Techniek Connectgroep vanuit de taakgroep techniek volgt
Muziek Connectgroep vanuit de taakgroep muziek volgt
Pastors Connectgroep vanuit de taakgroep pastors volgt
Hardlopen Het hardlooptempo ligt tussen de 9 1/2 en 10 km per uur. We starten met een ronde van ongeveer 7 km, waarin we een keer stoppen om samen te bidden/delen. Liefhebbers kunnen er daarna nog rondje van 5 km achter aanplakken.

Van de deelnemers vragen wij of ze gedurende de 12 weken mee doen aan een leesplan uit de veel gebruikte iOS app of Android-app. We hebben 6 mooie leesplannen uitgezocht over het thema Connection en de Efeze brief waar de preken serie in de kerk over gaat.

Naast gewoon met elkaar "het leven te delen", willen iedereen uitdagen om elkaar onder het hardlopen de volgende vraag te stellen: Wat heeft God de afgelopen 14 dagen door het leesplan heen tot jou gezegd?
Maandag­avond 20:00
Wens om connectgroep te starten
Gemengde groep   Dinsdag- of donderdag­middag
Jonge ouders De focus van deze connectgroep is Jezus, Hem volgen als een discipel in ons dagelijks leven. Dit wil ik doen samen met andere jonge ouders die net als ik hun kleintje mee willen nemen. Of we ze de hele tijd bij ons houden of om de beurt oppassen gaan we samen overleggen.
Anderen zijn ook welkom.
donderdag­ochtend

Welkom op de connectgroep

Gepost in Connectgroepen.

De connectgroepen zijn een middel, waardoor we het samen gemeentezijn, beter kunnen bereiken. Waarin zorg en aandacht voor elkaar is, waar samen gebeden wordt, verdieping in het woord van God is en groei in geloof en naar Jezus. Waar mensen delen en welkom heten. 

Er zijn ook hele mooie vriendengroepen in de gemeente, waarin dezelfde aspecten aan de orde komen. Telt dit ook als connectgroep? Connectgroepen staan open voor anderen, zodat nieuwe mensen in de gemeente, ook welkom geheten kunnen worden. Staat jullie groep open voor anderen? Dan kan het mogelijk een connectgroep zijn. Is jullie groep gesloten? Dan kan het nog steeds een hele mooie en goede groep zijn die we zeker aanmoedigen te houden, maar wordt het geen connectgroep.

We krijgen regelmatig vragen en zorgen of deze opzet wel past bij iedereen en of er geen groepjesvorming ontstaat. Wij willen dat bovenstaande voor iedereen mogelijk is, en denken door de connectgroepen voor de meesten een plaats te kunnen bieden. Iedereen die denkt, ik wíl wel maar ik kan niet, vragen wij ook zich op te geven. Omdat wij geloven dat er voor iedereen die wil, een plaats in de gemeente is waar dit mogelijk is. En pas je toch niet in dit concept, dan zoeken we samen naar de juiste oplossing. Wij zoeken graag naar wat wél kan.

aanmeldformulier   of connectgroepen@eg-enschede.nl

 

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.