fbpx

Voorlopig laatste Leerhuis op 10 april

Gepost in Leerhuis.

In het kader van het thema relaties zal nu aandacht gegeven worden aan de relaties van en met satan en zijn helpers: de boze geesten.

Het Leerhuis zal gegeven worden door Richard Vos, die herhaaldelijk bij ons heeft gepreekt en in het dagelijks leven pastoraal hulpverlener is. Daarbij heeft hij zich gespecialiseerd in het oplossen van psychische en geestelijke problemen van mensen die uit diep occulte situaties komen.

Over het onderwerp van 10 april schrijft hij: 'We hebben het vaak over onze relatie met God. Maar als we alle tekstmateriaal uit de evangeliën bij elkaar zetten gaat ongeveer 10% van alle verzen over onze relatie met satan en zijn helpers de boze geesten'.

'In de Schrift wordt deze relatie vanaf het begin verondersteld. Eva wordt verleid door de slang. Kaïn wordt al gewaarschuwd voor de zondedemon en de machten van chaos, Rahab, Leviathan, Behomoth worden zonder nadere toelichting als bekend verondersteld. Het zijn de geestelijke vijanden van God en mens. Ze verleiden, ze misleiden, maken ziek en brengen dood en verwoesting.  Satan is de overste van deze wereld en de prins van de machten in de lucht die onze cultuur en samenleving besturen. De relatie tussen hem en volgelingen van Jezus zit vol met conflictstof en dat uit zich op allerlei manieren. Hoe gaan we om met deze tegenstander en wat is wijsheid in onze omgang met deze machten van het kwaad in de wereld en in ons persoonlijke leven'.

Aan de orde komen onder meer:

- Barmhartigheid en Soevereiniteit van God

- Besef van het bestaan van kwade geesten

- Vermenging van psychische en demonische invloeden

- Besmetting uit het verleden  

- Niet tot je doel kunnen komen

- Belang van bevrijdingspastoraat en genezingspastoraat

- Valkuilen bij het bevrijdingspastoraat en genezingspastoraat

-- bijvoorbeeld: miskenning van de gebrokenheid van het bestaan en de gemeente

-- bijvoorbeeld: gebed als instrumenteel zien in plaats van God 

- plotselinge genezing en/of processen?

Mocht dit allemaal wat te veel zijn om goed te behandelen, dan kan op die woensdagavond ook besloten worden tot een volgende bijeenkomst om niet behandelde punten te bespreken of andere punten meer uit te diepen.

Graag tot woensdagavond 10 april 2019, Heidestraat 9. Inloop vanaf 19.45, presentatie van 20.00 - 21.30 uur.

Jeroen Goudt

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.