Leerhuis

Leerhuis 22 november - Bert Middelwijk

Gepost in Leerhuis.

Bert zal in dit 2e deel van het leerhuis met ons nadenken over Petrus. Petrus is iemand die vreselijk veel van Jezus hield en Hem radicaal en helemaal volgde. Toch verloochende hij Jezus. Hoe komt dat? 

Het Leerhuis begint om 20.00 en wordt om 21.30 uur afgesloten.

 

(Bert heeft in deel 1 gesproken over de ontwikkeling die Mozes heeft doorgemaakt. Dwars door grote crises en wantrouwen maar ook wonderen heen, leert hij God kennen en vertrouwen. De moeite waard om terug te luisteren.)

Programma Leerhuizen

Gepost in Leerhuis.

Ook dit jaar is er weer een Leerhuis op de woensdagavonden dat er geen wijkgroepen (of gemeenteavonden) zijn.

De Leerhuizen hebben evenals de preken bijna allen het thema: God openbaart zich via verhalen. Dat betekent dat er doorgaans bijbelse personen zullen worden behandeld met als hoofdvraag: wat leren wij over God vanuit het leven van deze persoon.

Geloofsvragen samen bespreken op 25 oktober 2017

Gepost in Leerhuis.

vragen over geloven

Op 24 mei 2017 was er in het kader van het Leerhuis een bijeenkomst over geloofsvragen.

Op 14 juni 2017 was er een soortgelijke bijeenkomst in de wijkgroep Zuid-Oost.

Beide bijeenkomst​en​ waren bedoeld voor een inventarisatie van bij de gemeenteleden levende geloofsvragen, met daarbij wel ruimte voor verheldering van de aangesneden kwestie. Van beide bijeenkomsten is door Jaap van Tilburg een verslag gemaakt.

Vanaf het begin was het de bedoeling dat de vragen in een vervolgbijeenkomst van het Leerhuis zouden worden besproken zonder dat dit nu het karakter zou krijgen van antwoorden geven. Het gaat er meer over dat de naar voren gebrachte onderwerpen nader besproken worden. Voor een (beperkt) deel is dit in de wijkgroep Zuid-Oost al gebeurd.

Hieronder zal met behulp van de gemaakte verslagen ​(punt 1) een voorstel worden gedaan voor bespreking van een aantal van deze vragen in de op 25 oktober 2017 in het Leerhuis geplande vervolgbijeenkomst.

Vervolgens zal er ook ​​(punt 2) ​een ordening van de vragen plaatsvinden.

Lees meer voor een overzicht van de geloofsvragen en ordening.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo