fbpx

JobGroups

JobHulpMaatje Enschede van start

Gepost in Job Groups.

Mensen die ondersteuning zoeken bij het vinden van werk kunnen vanaf 1 september terecht bij JobHulpMaatje Enschede. Ze kunnen zich aanmelden bij https://jobhulpmaatje.nl/aanmelden/?deelnametype=JobGroup&locatie=Enschede.

Zowel voor individuele begeleiding als voor een JobGroup. Vanaf heden zullen we intakegesprekken gaan houden met potentiele deelnemers en dan kunnen we afhankelijk van de aanmeldingen z.s.m. komen tot een start van de individuele begeleiding en de JobGroups.

Alle werkzoekenden zijn welkom en vooral ook mensen die vanuit een vluchtelingen achtergrond op zoek zijn naar werk alsmede Roma. Onze ambitie is ook om later mensen te gaan ondersteunen die een eigen bedrijf willen gaan opzetten, daar hebben we al veel ervaring mee opgedaan in het verleden.

In de afgelopen jaren hebben we al 4x een JobGroup georganiseerd en konden we al enkele tientallen mensen helpen. De helft daarvan waren ‘statushouders’ (mensen met een verblijfsvergunning). Zij hebben vanwege een beperkte kennis van de Nederlandse taal en cultuur een extra probleem met het vinden van een passende baan.

Nadat we in de afgelopen jaren al wat ervaring hadden opgedaan en een aangepaste methodiek voor statushouders hadden opgezet wilden we de organisatie in Enschede beter opzetten. We hebben toen aansluiting gezocht bij de stichting XiE Helpt, een overkoepelende organisatie van kerken in Enschede en bij de landelijke organisatie JobHulpMaatje.

We hebben een aantal sponsors gevonden om ons project te ondersteunen: het Oranjefonds, het Kansfonds, de Konferentie van Nederlandse Religieuzen, Fundatie Luden van Stoutenburg, de stichting Haella en 40 Twentse ondernemers via crowdfunding. Hartelijk dank.

Ook zijn we nog op zoek naar Maatjes en JobGroup leiders.

De coordinator van het Enschedese project is Jaap van Tilburg, te bereiken via 06 - 2224 6069 en jj@vantilburginnovation.nl

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.