fbpx

Samen zoeken naar een baan

Gepost in Job Groups.

Zoek samen een baan via een JobGroup van JobHulpMaatje Enschede. Zoek je al langere tijd een baan? Kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je wat tips bij het solliciteren of weet je eigenlijk helemaal niet wat voor een baan er bij je past?


 pdfPoster_Jobhulpmaatje.pdf

Kom dan dinsdag 13 september naar onze JobGroup.
Dinsdag 30 augustus en 6 september kun je vrijblijvend naar een informatiebijeenkomst. We kunnen je dan van alles vertellen over de JobGroup.

 
De avond begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.45 uur.
Locatie: Wijkcentrum de Boei, Spinnerstraat 29a in Enschede.
Contactpersoon: Jaap van Tilburg: coordinator@jobhulpmaatje-enschede.nl

Graag horen we van je of je wilt komen. Wil je je daarvoor even aanmelden? 

 

Vacature (betaalde functie) bij Jobhulpmaatje Enschede

Gepost in Job Groups.

De complexiteit van onze samenleving maakt het voor kwetsbare werkzoekenden moeilijk om zonder hulp geschikt en vooral passend werk te krijgen én te behouden. Problemen als financiële onzekerheid, éénzaamheid, onzekerheid en uitsluiting in de maatschappij liggen op de loer.

JobHulpMaatje zoekt twee coördinatoren in Enschede 

Jobhulpmaatje Enschede richt zich op alle kwetsbare werkzoekenden en daarbij ook statushouders. Ze geven belangeloze aandacht bij het zoeken naar een passende duurzame baan en doen dat aanvullend op de bestaande hulpverlenende instanties. Daarbij is ook veel aandacht voor motivatie, eigenwaarde en het delen van ervaringen.

In het zoekproces naar een baan krijgt de werkzoekende hulp van getrainde vrijwilligers; hulp wordt verleend in groepen (JobGroups) en/of via individuele trajecten met JobHulpmaatjes (een soort coach).

Jobhulpmaatje Enschede is een snelgroeiende vrijwilligersorganisatie en  daarom op zoek naar twee coördinatoren voor in totaal 20 uur in de week.

Ben je nieuwsgierig of ken jij iemand die geschikt is voor deze functie:

Kijk HIER voor de vacature. 

Extra informatie

 • Jobhulpmaatje Enschede heeft op donderdagavond 31 maart een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om als coachend maatje werkzoekden vrijwillig te ondersteunen. Heb je interesse in de vacature van coordinator, kom dan ook gerust even langs. Laat het ons even weten via dit aanmeldformulier.

 • Ook is er regelmatig op dinsdagavond een Jobgroup in onze kerk. Op dinsdagavond 3 mei begint er weer een. Deze avonden zijn voor werkzoekenden.

Vacatures bij Jobhulpmaatje Enschede

Gepost in Job Groups.

 

Wees van betekenis voor werkzoekenden in je eigen woonplaats

Jobhulpmaatje Enschede helpt jou om van betekenis te zijn

'Het is bijzonder om in in een betaalde functie mijn talenten te mogen inzetten en van betekenis te zijn'.

Is dat bijzonder? Wel als je beseft dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Wij zijn ons daar extra bewust van omdat we kwetsbare werkzoekende helpen om een passende baan te vinden. Een baan waar ze hun kennis, talenten en ervaring kunnen inzetten. Dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt.

Jobhulpmaatje Enschede is een organisatie die (kwetsbare) werkzoekende helpt bij het vinden van een betaalde baan. Dit kan gaan over mensen als in jouw straat, familie, kerk. Of mensen die vanuit het buitenland komen om in Nederland een bestaan op te bouwen. Iedereen is welkom. 

Werkzoekenden helpen als maatje

Gepost in Job Groups.

Weet jij wat het is om voor langere tijd werk te zoeken? Heb jij een baan waar jij helemaal op je plek zit en gun je dat een ander ook? Kun jij 1 a 2 uur in de week missen om een ander te helpen bij het vinden van een passende baan?

Vind passend werk in Enschede e/o

Gepost in Job Groups.

foto bij bericht jobgroup

Zoek je passend werk?

Dinsdag 1 februari start om 20.00 uur aan de Heidestraat 9 een JobGroup in Enschede.

Samen met anderen ga je in zeven bijeenkomsten aan de slag om werk te vinden dat bij jou past. In een gezellige ontspannen bijeenkomst ga je met een werkboek aan de slag. De avond wordt begeleid door 2 trainers en duurt tot 22.00 uur.

Meld je aan via www.jobhulpmaatje.nl/aanmelden

Iedereen die werk zoekt is welkom! Ook als je beperkte kennis van de Nederlandse taal en cultuur hebt. Deelname is gratis, je hoeft alleen het werkboek te betalen ( €25.00 ).

Wat is een Jobgroup

Een JobGroup is een creatieve ontmoetingsplek van en voor werkzoekenden, die elkaar steunen en op weg helpen om een baan te vinden.

Samen met anderen spreek je over concrete do’s en don’ts voor het vinden van werk. Dit doe je aan de hand van prikkelende vragen en opdrachten. Je kunt hier ook terecht voor het uitwisselen van vacatures, sollicitatie-ervaringen en tips. In de afgelopen jaren hebben we al 4x een JobGroup georganiseerd en konden we al enkele tientallen mensen helpen.

Wat andere deelnemers vinden van Jobgroups

'Ik had een betaalde baan gevonden en ik heb gewerkt. Ik vond de JopGroups zeer handig en goed voor mij.'

'Ik kon me verder ontwikkelen in vrijwilligerswerk.'

'JobGroups heeft me geholpen. De tips en voorbeelden die we tijdens de cursus kregen hielpen mij te communiceren met het uitzendbureau'.

'Ja, via JobGroups heb ik de parcitipatie werkplek gevonden en JobGroups heeft mij gesteund met het starten van een eigen bedrijf.'

Hulp zonder een job-groep?

Wil je liever individuele ondersteuning? Ook dat kan. Er zijn jobhulpmaatjes die graag met jou aan de slag gaan om je te helpen bij het zoeken naar werk.

JobHulpMaatje Enschede

De bijeenkomsten worden georganiseerd door JobHulpMaatje Enschede. De organisatie steunt mensen die werkzoekend zijn en helpt ze op weg naar (vrijwilligers)werk.

Meer informatie?

Voor meer informatie en contactgegevens: https://www.jobhulpmaatje-enschede.nl of neem contact op met

Jaap van Tilburg:

E-mail: coordinator@jobhulpmaatje-enschede.nl
Telefoon: 06 - 2224 6069

Help mensen die werk zoeken

Gepost in Job Groups.

foto bij bericht jobhulpmaatje

 

Het verliezen van een baan valt vaak zwaar, zowel financieel als emotioneel. Ook komt het voor dat mensen wel een baan hebben, maar niet op hun plek zitten. Jij kunt hen als een maatje helpen om een stap dichter bij een (passende) baan te komen.

Help jij graag mensen die op zoek zijn naar werk?

Dan komen wij graag in contact met jou. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben in uitzendwerk of het begeleiden van mensen naar werk.

Uitnodiging informatie-avond dinsdagavond 25 januari

Ontvang meer informatie over hoe jij werkzoekenden verder kunt helpen. Om 20.00 uur is er koffie en thee in de Heidestraat 9 in Enschede en willen we graag kennismaken.

Wil je ons helpen, dan word jij als maatje gekoppeld aan een werkzoekende die jij één op één coacht.

Een maatje is een gemotiveerde persoon die op vrijwillige basis beschikbaar is voor werkzoekende. Je gaat regelmatig met een werkzoekende deelnemer sparren over het vinden van werk. Door te inspireren, ervaringen te delen en netwerk contacten aan te reiken. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat er een goede klik is, zowel wat betreft persoonlijkheid als vakgebied.

JobHulpMaatje Enschede

De informatie-avond wordt georganiseerd door JobHulpMaatje Enschede. Deze organisatie is opgezet namens de gezamenlijke kerken in Enschede en wordt gesponsord door fondsen en ondernemers.

Daarnaast zijn vrijwilligers uit Enschede actief om deelnemers te trainen in Jobgroups, persoonlijke begeleiding als maatjes en door hun netwerk beschikbaar te stellen.

Voor meer informatie en contactgegevens: https://jobhulpmaatje-enschede.nl of neem contact op met Jaap van Tilburg:

E-mail: coordinator@jobhulpmaatje-enschede.nl
Telefoon: 06-22246069

JobHulpMaatje Enschede van start

Gepost in Job Groups.

Mensen die ondersteuning zoeken bij het vinden van werk kunnen vanaf 1 september terecht bij JobHulpMaatje Enschede. Ze kunnen zich aanmelden bij https://jobhulpmaatje.nl/aanmelden/?deelnametype=JobGroup&locatie=Enschede.

Zowel voor individuele begeleiding als voor een JobGroup. Vanaf heden zullen we intakegesprekken gaan houden met potentiele deelnemers en dan kunnen we afhankelijk van de aanmeldingen z.s.m. komen tot een start van de individuele begeleiding en de JobGroups.

Alle werkzoekenden zijn welkom en vooral ook mensen die vanuit een vluchtelingen achtergrond op zoek zijn naar werk alsmede Roma. Onze ambitie is ook om later mensen te gaan ondersteunen die een eigen bedrijf willen gaan opzetten, daar hebben we al veel ervaring mee opgedaan in het verleden.

Vakgenoten gezocht

Gepost in Job Groups.

Werkzoekende  'nieuwe Enschedeërs' zoeken vakgenoot

De JobGroup van onze gemeente is weer begonnen. We hebben zo’n 10 deelnemers en we kunnen hen ondersteunen door een contact te leggen met een werkende vakgenoot uit onze kerk. Doe je mee? Op deze vakgebieden zoeken we

 • metaalbewerking: CNC draaien, slijpen en frezen
 • werktuigbouwkunde (of vliegtuigbouw) – fabriek of laboratorium
 • ICT
 • civiel ingenieur. Ontwerp, constructie en toezicht zoals met metaal in de bouw
 • installatietechniek, loodgieter, verwarming
 • verzorging van o.a. bejaarden
 • Geografische Informatie Systeem (GIS) analist en specialist + Remote Sensing
 • Mensen die in hun beroep op een creatieve manier andere mensen helpen zich te ontplooien en/of met andere mensen samenwerken om nieuwe oplossingen te verkennen.
 • Grafische vormgeving

Ben je een vakgenoot en ben je bereid tot een gesprek om hen iets te vertellen over je werk en hun vragen over werken in Nederland te beantwoorden?

Meld je dan even aan bij Haiko of Jaap of mail ons jobgroups@eg-enschede.nl

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.