JobGroups voor werkzoekenden

Gepost in Job Groups.

Acht nieuwe stadsgenoten, voornamelijk Syrische vluchtelingen met een verblijfstatus, hebben de EGE JobGroups eind juni 2017 afgerond met een 'elevator pitch' (kort vertellen wie je bent) en een certificaat van deelname. De cursus bestond uit 10 avonden ondersteuning bij het solliciteren door Caren, Haiko en Jaap en 10 avonden taaltraining door Piet. Daarnaast heeft ieder gesproken met een of meer EGE leden, die hun vakgenoot zijn. De JobGroups voorziet in de 3 belangrijkste knelpunten van vluchtelingen: taal, cultuur/netwerken en werk. Omdat de meeste deelnemers nog geen baan hebben is er vanuit de JobGroups ook na afloop van de cursus nog coaching gegeven. Na de cursus vertelden diverse deelnemers wat ze tegen hun vrienden zouden gaan zeggen over de JobGroups:

'Als je naar een echte baan zoekt moet je bij JobGroups zijn. Daar krijg je alle begeleiding bij het solliciteren, CV en het voeren van een gesprek'. 

-'Coaching en netwerken is echt heel belangrijk plus de taaltraining'. 

-'De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk'.

-'In de JobGroups kun je een CV maken, leren solliciteren en leer je over wat je kunt doen'.

-'We leven in een ander land met een andere cultuur. Bij JobGroups kun je leren hoe het hier is'.

-'Het is echt heel nuttig. Een goede manier om een baan te vinden'.

- 'Daar ben ik het mee eens, het is 'nodig'. De coaches hebben meer ervaring en kunnen helpen werk te vinden'.

De organisatoren willen in januari 2018 een nieuwe JobGroups gaan beginnen. Voor werkzoekenden inclusief statushouders. Wellicht in samenwerking met andere kerken in Enschede en met de landelijke stichting JobHulpMaatje. Inmiddels is er contact met 8 nieuwe geinteresseerden. Aanmelding is mogelijk bij jobgroups@eg-enschede.nl 

DSC05440

JobGroup 3 vluchtelingen start 23-3

Gepost in Job Groups.

Op 23 maart gaat de nieuwe (3e) JobGroups van de EGE van start. Deze keer zijn de ca. 10 deelnemers vooral 'nieuwe landgenoten', die ca 2 jaar in Nederland zijn. Voor deze mensen zijn 3 dingen heel belangrijk: de Nederlandse taal leren, integreren in de cultuur door contacten met Nederlanders en meedoen door te werken. In de JobGroup willen we aan al deze drie dingen werken. We komen 10 donderdagavonden bij elkaar om elkaar te ondersteunen bij het zoeken van een betaalde baan. Tevens zijn er taaltrainingen die Piet van der Tuuk zal verzorgen.

JobGroups in 2017

Gepost in Job Groups.

In het voorjaar van 2017 is er een JobGroups voor vluchtelingen geweest. Voor het najaar van 2017 overwegen we weer een JobGroup te starten.

1. Een JobGroup voor werkzoekenden. Het betreft een cursus van 7 dagdelen. Zie voor nadere informatie pdf1__Flyer_JobGroups_-_Algemeen_EGE_2017.pdf. Indien zich tenminste 10 deelnemers hebben aangemeld gaan we van start en gaan we bepalen op wat voor dag(delen) we bij elkaar zullen komen. Heb je interesse en/of vragen? Meld je dan aan via jobgroups@eg-enschede.nl

of

2. Een JobGroup voor vluchtelingen, die in Enschede zijn komen wonen en een verblijfsvergunning hebben. Vanwege taalachterstand is er een taaltraining aan gekoppeld en duurt de cursus 10 i.p.v. 7 weken. Ook geinteresseerden in deze cursus kunnen zich aanmelden bij jobgroups@eg-enschede.nl

Het leidersteam bestaat uit Haiko Bosscher, Caren van Reijn en Jaap van Tilburg.

 

 

JobGroups in 2016

Gepost in Job Groups.

In 2016 hebben er 2 JobGroups plaatsgevonden, een in het voorjaar en een in het najaar. Het waren nuttige, leerzame, gezellige en effectieve trainingen: 8 van de 16 deelnemers hebben inmiddels werk gevonden.

Op 13 januari is er om 20.00 uur een terugkom avond voor alle deelnemers.

Heb je vragen, mail jobgroups@eg-enschede.nl

Hier volgen quotes van enkele deelnemers:

Werk vinden met JobGroups

Gepost in Job Groups.

De 1e JobGroups groep loopt goed. Er zijn 11 deelnemers en ieder is enthousiast. Er zijn nu 5 van de 7 avonden voorbij en inmiddels hebben 4 deelnemers een baan gevonden.

De deelnemers komen van de EGE, van andere kerken en van buiten de kerk.

We denken er over in het najaar van 2016 weer een groep te starten op ochtenden en de eerste 3 geinteresseerden hebben zich reeds gemeld. Aanmelden kan via jobgroups@eg-enschede.nl 

JobGroup trainers zijn: Jaap van Tilburg, Rob Geerts en Caren van Reijn. Rob doet in het najaar niet mee als trainer. Versterking van het trainersteam is mogelijk.

DSC03626

Zoek je werk?

Gepost in Job Groups.

Ben je je baan kwijt geraakt? Of zoek je om andere redenen een baan? Of ken je iemand die een baan zoekt?

Dan is de JobGroups misschien wel een passende activiteit. Samen met medewerkzoekenden wordt je tijdens deze training geinspireerd en op weg geholpen bij het zetten van concrete stappen om werk te vinden.

- Start is op 10 mei

- Het duurt 7 aaneengesloten dinsdagavonden t/m 21 juni

- Tijd: 19.45 - 21.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

- Locatie: Heidestraat 9

- Kosten: Gratis, je betaalt alleen het werkboek a € 14,50

- Ook geinteresseerden van buiten de gemeente zijn welkom.

- Meer info https://www.eg-enschede.nl/volwassenen/jobgroups

 - Aanmelden via jobgroups@eg-enschede.nl 

De leiding berust bij Rob Geerts en Jaap van Tilburg.

Zoek je werk?

Gepost in Job Groups.

Vanuit de EGE willen we graag mensen helpen bij het vinden van een passende baan. Dat doen we in groepen die 7x bij elkaar komen: JobGroups.

Op woensdagmorgen 5 oktober gaat er in de Heidestraat weer een JobGroup van start en die duurt van 09.30 - 11.30 uur. Er is een flyer beschikbaar: pdf1__Flyer_JobGroups_-_Algemeen_EGE_2016-2.pdf 

Op dinsdagavond 27 september komen de deelnemers van de vorige JobGroup bij elkaar om uit te wisselen hoe het gaat. Dan zijn ook geinteresseerde potentiele nieuwe deelnemers welkom. Om 20.00 uur in de Heidestraat.

Aanmelden voor 27 september en/of voor de JobGroup kan via jobgroups@eg-enschede.nl 

Zie vorige bericht: https://www.eg-enschede.nl/volwassenen/jobgroups/2445-nieuwe-jobgroups-start-5-oktober

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo