Alpha-cursus was succesvol

Gepost in Alpha cursus.

Wederom is er een Alpha-sessie afgesloten.

Dit voorjaar waren er een stel leuke cursisten die de Alpha gevolgd hebben. We zijn gestart met 13 mensen. Een mengeling van mensen die al gelovig waren, mensen die kennis wilden maken met het Christelijke geloof en mensen die middels het Christelijke geloof kennis wilden maken met medechristenen uit Nederland.

Zoals altijd was het eten voortreffelijk verzorgd door onze koks, die de cursisten  keer op keer van een heerlijk diner voorzien.

De cursus is elke keer even verrassend en levert elke keer een andere beleving. De gesprekken leiden tot een vertrouwensband tussen de cursisten en ook dit jaar heeft een aantal cursisten besloten om verder te gaan met de Beta cursus.

Sommigen komen in de cursus tot geloof in Jezus en anderen niet. In ieder geval weten ze dat God op een wat minder grote afstand van hen staat, dan dat ze altijd dachten. Dit was mede te danken aan de sprekers die deze sessie gesproken hebben in de groep. Eén spreker heeft dit keer in overleg een ander onderwerp behandelt. Dat was achteraf een zeer verfrissende ervaring. Zo is er dit keer gesproken over het onderwerp ‘vergeving’ en de cursisten waren door dit onderwerp zeer positief verrast.  

De cursisten hebben de nodige vragen kunnen stellen aan elkaar en aan de leiding en ook hun ervaringen kunnen delen. Een aantal mensen hebben helaas niet kunnen deelnemen aan het weekend in het klooster in Denekamp. Wat erg jammer was, omdat dit vaak hele intense weekenden zijn, waarin er veel mooie dingen gebeuren. Zo ook deze keer!

Voor de cursus in het najaar hopen we dat een groot aantal nieuwe cursisten zich aanmelden en dat we de mensen kunnen verduidelijken wat het geloof in Jezus Christus nou werkelijk inhoudt. We willen Zijn liefde voor de mensen tonen.

Mocht je animo hebben om mee te doen aan de cursus. Heb je ook het lef om je nu al op te geven dan kan dat bij Rob, Rose, René of Bep Email: alpha@eg-enschede.nl

namens het Alpha team Evangelische Gemeente Enschede

 

Alpha logo transparant A

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo