Maandag 25 sept. Youth Alpha

Gepost in Alpha cursus.

Nieuwe vrienden maken en nadenken over de vraag waarom je eigenlijk op aarde bent. Een cursus waar alle jongeren die er aan hebben deelgenomen positief op terug kijken. We organiseren 25 september om 18'30 uur een avond, om te kijken of jij deze cursus wat vind.

Alpha cursus start op dinsdag 19 september 2017

Gepost in Alpha cursus.

Wil jij ook op avontuur, op zoek naar God?

Samen eten, dan praten en ontdekken wie Jezus is en wat de bijbel vertelt over hem.

Op 19 september start de Alpha cursus, om 18.30 uur aan de Heidestraat 9.

Meld jezelf aan en/of nodig nog iemand uit, om de uitdaging aan te gaan. Meer info of directe aanmelding via Rob Geerts en Erik Brockmeier

Stuur een bericht naar alpha@eg-enschede.nl

CampagnefotoBearGrylls

 

BEAR GRYLLS, het boegbeeld van de Alpha dit jaar.

Bear Grylls staat bekend als de belichaming van avontuur en survival in de wildernis. Maar dat was niet zijn grootste avontuur.

Alpha gaat op avontuur vanaf 31 januari 2017

Gepost in Alpha cursus.

logo transparanteachtergrond
 
 
We starten op dinsdag 31 januari 2017. De wekelijkse cursus loopt tot en met 18 april 2017. 
 
Iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof maar ook iedereen die weer een keer terug wil naar de basis, is van harte welkom!
 
Heb je interesse: lees verder !!!
 
Levensvragen

Je hebt er vast wel eens bij stil gestaan en erover nagedacht: 'heeft mijn leven een doel, of ben ik er zomaar toevallig, houdt dit leven hier op, is er meer? Je bent er misschien niet de hele dag mee bezig, maar soms kun je je er knap druk om maken. Het christelijk geloof beweert antwoord te hebben op die vragen. De Alpha-cursus is een basiscursus over het christelijk geloof, waar zulke vragen aan de orde komen.

Zie: Alpha-cursus Nederland.


Wat is Alpha?

De Alpha-cursus, die in heel veel kerken en over de hele wereld wordt gegeven, biedt onderwerpen aan die betrekking hebben op het christelijk geloof. In onze gemeente geven we al heel wat jaren deze cursus. De cursus bestaat uit 12 wekelijkse lessen op de dinsdagavond, en 3 lessen in één weekend. De avonden beginnen om 18.30 en eindigen om 21.30.

Het programma van een avond ziet er als volgt uit:

Maaltijd

We eten eerst samen. Dat geeft de mogelijkheid om elkaar op een gezellige ontspannen manier te leren kennen.

Inleiding

Na de maaltijd houdt iemand een praatje over het onderwerp van die avond. Veel voorbeelden maken het onderwerp dat wordt behandeld goed duidelijk.

Kleine groepen

Na de inleiding gaan we in kleine groepen zitten en praten we verder over het onderwerp. Je kunt daar vragen stellen en gedachten uitwisselen. Niets is raar en domme vragen bestaan niet! Wil je alleen luisteren dat is ook prima!

Enkele onderwerpen die aan bod komen:

Christelijk geloof: saai, onwaar en achterhaald? Wie is Jezus? Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? De bijbel lezen: waarom en hoe? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Wie is de Heilige Geest en wat doet de Heilige Geest? Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest? Hoe maak ik het beste van mijn leven?

Voor wie?

Alpha is voor iedereen, maar speciaal voor mensen die het christelijk geloof willen verkennen. Mensen die pas Christen zijn geworden, nieuw zijn in de kerk of de basiselementen van het christelijk geloof nog eens willen doornemen zijn ook van harte welkom!

Wat kost het?

De Alpha-cursus is gratis!  Voor het eten wordt een kleine bijdrage gevraagd. En voor het weekend vragen we een kleine vergoeding. De bijdrage die we vragen voor de cursus mag geen reden zijn om de cursus niet te volgen! We willen daarover altijd in gesprek gaan en samen kijken naar een oplossing.

Aanmelden

De nieuwe cursus gaat van start in januari 2017.

Je kunt jezelf voor een Alpha-cursus aanmelden door te e-mailen met alpha@eg-enschede.nl  Eén van de teamleden neemt zo spoedig mogelijk contact met je op. Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze aanvraag.

Misschien komt de dinsdagavond je slecht uit; er zijn nog andere Alpha-cursussen in Enschede op andere avonden van de week. Je kunt ze vinden op www.alphacursus-enschede.nl.

Bèta Cursus

Geen Alpha zonder Bèta. Wanneer je aan een Alpha-cursus deel neemt, is de kans reëel dat je verder wilt praten. Die gelegenheid geven we graag tijdens de Beta-cursus. Net als bij de Alpha-cursus verplichten we je tot niets en kun je gratis deelnemen. Indien je meer informatie wilt  over de Bètacursus neem dan contact op met het Alpha-team.

Vragen?

Rob Geerts, 06 - 2503 3547, alpha@eg-enschede.nl

Alpha: eten, lachen, praten, groeien

Gepost in Alpha cursus.

Lege pannen worden de auto in gedragen, de koffie staat op tafel: ik vind de hond in de pot, maar krijg wel een heerlijk havermouttaartje voorgeschoteld. Lepeltjes worden magisch gebogen en grapjes vliegen over tafel. Dan opeens weer een serieus moment: Hendrik geeft een kadootje aan Bashar. Een wit doosje met een uitgesneden hartje, en binnenin kerstlichtjes. 'Voor je vrouw en kinderen´, zegt hij erbij, ´ik wil het graag aan jullie geven.' Van alle markten thuis, de Alpha groep van 2016. Vandaag sluiten ze de cursus af, kijken ze terug en vooruit. En ik mag daar even bij zijn.

Er komt nog iemand binnen. Deze ronde kon hij helaas niet meedoen. Nu wil hij de sfeer proeven, en als hij het zelfde proeft als ik heeft hij zich inmiddels aangemeld voorde volgende cursus die eind januari zal starten. De warmte komt je hier tegemoet, hier zitten mensen die graag bij elkaar zijn en iets delen. Niet alleen hun leven, maar ook hun zoektocht naar God. Veranderen door je gezindheid te vernieuwen, heeft Rob ons voorgelezen uit Romeinen 12. Nou, veranderingen zijn er geweest, kan hij ons garanderen.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo