fbpx

Getuigenis van Jan...

Gepost in Alpha cursus.

Van Jan, een deelnemer van de vorige Alpha-Cursus:

Toen ik mijn vriendin tegenkwam vertelde zij dat ze gelovig is, en ze vroeg hoe ik over God dacht. Ik vertelde haar dat ik er niets mee deed, maar christelijk ben opgevoed in mijn jeugd. Na de nodige gesprekken hebben we besloten een Alpha-cursus te volgen. Wat we er van moesten verwachten wisten we niet goed, maar we waren nieuwsgierig en dachten er wel positief over.

We zijn blij dat we deze stap hebben gedaan. De Alpha-cursus was laagdrempelig en te begrijpen, ook waarom Jezus aan het kruis gestorven is. Ik heb er bidden geleerd, en ben dichterbij de Drie-eenheid gekomen en ben ook gaan begrijpen wat er in de bijbel staat.

Het voordeel dat je in een groep zit is dat je met je eigen vragen terecht kan, maar dat je ook de vragen van de anderen hoort en hoe zij erover denken.

Ik heb er geen spijt van deze Alpha-cursus, ik heb de deur geopend en ben tot het geloof gekomen. Daar heeft de Alpha-cursus mij in gesteund, en dat ik een kind van God ben geworden. Amen!

Jan en Helen

Groetjes Jan.

 

Alpha start dinsdag 15 september 2020

Gepost in Alpha cursus.

Wil je meer weten over God, of ken je iemand die op zoek is naar Hem? 

Kom op dinsdag 15 september 2020 naar de start van de Alpha cursus, om 18.30 uur aan de Heidestraat 9 in Enschede.

In 13 avonden en een zaterdag willen we samen ontdekken wie God is en wat de Bijbel ook vandaag nog te zeggen heeft. We beginnen elke avond met een gezellige maaltijd. De avonden duren tot 21.30 uur. Alle avonden zijn corona veilig ingericht. 

https://alpha-cursus.nl/over-alpha geeft meer informatie over een Alpha cursus. 

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmelden Alpha Cursus

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Je bent van harte welkom! Bedankt namens het Alpha team 

 

Getuigenis over de laatste Alpha

Gepost in Alpha cursus.

Mijn tijd bij de Alpha cursus:
Ik ben begonnen met de Alpha cursus omdat ik onbeantwoorde vragen had. In het begin was ik er vrij sceptisch over om eerlijk te zijn, maar dat nam al snel een andere wending toen ik de eerste les had bijgewoond! Een Alpha avond houdt het volgende in:


We komen bij elkaar om 18.30 uur. We gaan dan samen eten en leren elkaar beter kennen. Dit duurt tot ongeveer een uurtje of 19.00. Na het eten zitten we onder het genot van een kopje thee of koffie en wat versnaperingen aan tafel en begint de cursus. Er zijn bijna elke avond verschillende sprekers langsgeweest die elk een ander onderwerp behandelden. Elke avond ging het wel ergens anders over. Ik ben erg blij dat ik kennis heb gemaakt met deze geweldige mensen! Ze hebben me erg goed op weg geholpen en ze hebben mij een andere kijk gegeven op bepaalde aspecten. Er is een vervolg cursus genaamd de Beta waar ik erg enthousiast over ben!

Een deelnemer van de Alpha

 

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.