Alpha start dinsdag 15 september 2020

Gepost in Alpha cursus.

Wil je meer weten over God, of ken je iemand die op zoek is naar Hem? 

Kom op dinsdag 15 september 2020 naar de start van de Alpha cursus, om 18.30 uur aan de Heidestraat 9 in Enschede.

In 13 avonden en een zaterdag willen we samen ontdekken wie God is en wat de Bijbel ook vandaag nog te zeggen heeft. We beginnen elke avond met een gezellige maaltijd. De avonden duren tot 21.30 uur. Alle avonden zijn corona veilig ingericht. 

https://alpha-cursus.nl/over-alpha geeft meer informatie over een Alpha cursus. 

Meld je aan bij of stel een vraag aan Erik Brockmeier, 06 - 5178 7714 of gebruik de email  alpha@eg-enschede.nl

Je bent van harte welkom! Bedankt namens het Alpha team 

 

 

Getuigenis over de laatste Alpha

Gepost in Alpha cursus.

Mijn tijd bij de Alpha cursus:
Ik ben begonnen met de Alpha cursus omdat ik onbeantwoorde vragen had. In het begin was ik er vrij sceptisch over om eerlijk te zijn, maar dat nam al snel een andere wending toen ik de eerste les had bijgewoond! Een Alpha avond houdt het volgende in:


We komen bij elkaar om 18.30 uur. We gaan dan samen eten en leren elkaar beter kennen. Dit duurt tot ongeveer een uurtje of 19.00. Na het eten zitten we onder het genot van een kopje thee of koffie en wat versnaperingen aan tafel en begint de cursus. Er zijn bijna elke avond verschillende sprekers langsgeweest die elk een ander onderwerp behandelden. Elke avond ging het wel ergens anders over. Ik ben erg blij dat ik kennis heb gemaakt met deze geweldige mensen! Ze hebben me erg goed op weg geholpen en ze hebben mij een andere kijk gegeven op bepaalde aspecten. Er is een vervolg cursus genaamd de Beta waar ik erg enthousiast over ben!

Een deelnemer van de Alpha

 

Alpha-cursus was succesvol

Gepost in Alpha cursus.

Wederom is er een Alpha-sessie afgesloten.

Dit voorjaar waren er een stel leuke cursisten die de Alpha gevolgd hebben. We zijn gestart met 13 mensen. Een mengeling van mensen die al gelovig waren, mensen die kennis wilden maken met het Christelijke geloof en mensen die middels het Christelijke geloof kennis wilden maken met medechristenen uit Nederland.

Zoals altijd was het eten voortreffelijk verzorgd door onze koks, die de cursisten  keer op keer van een heerlijk diner voorzien.

De cursus is elke keer even verrassend en levert elke keer een andere beleving. De gesprekken leiden tot een vertrouwensband tussen de cursisten en ook dit jaar heeft een aantal cursisten besloten om verder te gaan met de Beta cursus.

Sommigen komen in de cursus tot geloof in Jezus en anderen niet. In ieder geval weten ze dat God op een wat minder grote afstand van hen staat, dan dat ze altijd dachten. Dit was mede te danken aan de sprekers die deze sessie gesproken hebben in de groep. Eén spreker heeft dit keer in overleg een ander onderwerp behandelt. Dat was achteraf een zeer verfrissende ervaring. Zo is er dit keer gesproken over het onderwerp ‘vergeving’ en de cursisten waren door dit onderwerp zeer positief verrast.  

De cursisten hebben de nodige vragen kunnen stellen aan elkaar en aan de leiding en ook hun ervaringen kunnen delen. Een aantal mensen hebben helaas niet kunnen deelnemen aan het weekend in het klooster in Denekamp. Wat erg jammer was, omdat dit vaak hele intense weekenden zijn, waarin er veel mooie dingen gebeuren. Zo ook deze keer!

Voor de cursus in het najaar hopen we dat een groot aantal nieuwe cursisten zich aanmelden en dat we de mensen kunnen verduidelijken wat het geloof in Jezus Christus nou werkelijk inhoudt. We willen Zijn liefde voor de mensen tonen.

Mocht je animo hebben om mee te doen aan de cursus. Heb je ook het lef om je nu al op te geven dan kan dat bij Rob, Rose, René of Bep Email: alpha@eg-enschede.nl

namens het Alpha team Evangelische Gemeente Enschede

 

Alpha logo transparant A

Alpha: eten, lachen, praten, groeien

Gepost in Alpha cursus.

Lege pannen worden de auto in gedragen, de koffie staat op tafel: ik vind de hond in de pot, maar krijg wel een heerlijk havermouttaartje voorgeschoteld. Grapjes vliegen over tafel. Dan opeens weer een serieus moment: Hendrik geeft een kadootje aan Bashar. Een wit doosje met een uitgesneden hartje, en binnenin kerstlichtjes. 'Voor je vrouw en kinderen´, zegt hij erbij, ´ik wil het graag aan jullie geven.' Van alle markten thuis, de Alpha groep van 2016. Vandaag sluiten ze de cursus af, kijken ze terug en vooruit. En ik mag daar even bij zijn.

Er komt nog iemand binnen. Deze ronde kon hij helaas niet meedoen. Nu wil hij de sfeer proeven, en als hij het zelfde proeft als ik heeft hij zich inmiddels aangemeld voorde volgende cursus die eind januari zal starten. De warmte komt je hier tegemoet, hier zitten mensen die graag bij elkaar zijn en iets delen. Niet alleen hun leven, maar ook hun zoektocht naar God. Veranderen door je gezindheid te vernieuwen, heeft Rob ons voorgelezen uit Romeinen 12. Nou, veranderingen zijn er geweest, kan hij ons garanderen.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.