Start Alpha cursus - 18 september 2018

Gepost in Alpha cursus.

Wil jij ook meer weten over het Christelijk geloof?

Wie is Jezus eigenlijk? En wat voor een rol speelt Hij in het leven van de hedendaagse christen? Wat betekent het kruis waar aan Hij gestorven is? En ze zeggen dat Hij nu leeft?  Klopt dat wel?

 

Samen eten, dan praten en ontdekken wie Jezus is en wat de bijbel vertelt over Hem.

De cursus van 23 januari loopt nu en je kan niet meer meedoen. Maar je bent van harte welkom op 18 september 2018. Je kunt informatie inwinnen en/of je vast aanmelden. Zie onderaan dit bericht.

Op 18 september 2018 start de Alpha cursus, om 18.30 uur aan de Heidestraat 9.

De avonden duren tot 21.30 uur. Meld jezelf aan en/of nodig iemand uit, om mee te doen. Behalve 3 euro per avond voor het eten en een vrijwillige eigen bijdrage voor het weekend (vrijdagavond / zaterdag) zijn er verder geen kosten.

Wil jij iets meer lezen over de Alpha: kijk op Ervaringen lezen

Nog meer persoonlijke informatie of directe aanmelding via 
Rob Geerts (06-25 03 35 47). of stuur een bericht naar alpha@eg-enschede.nl.

Je leven zal veranderen. Want God verandert mensen.

Alpha: eten, lachen, praten, groeien

Gepost in Alpha cursus.

Lege pannen worden de auto in gedragen, de koffie staat op tafel: ik vind de hond in de pot, maar krijg wel een heerlijk havermouttaartje voorgeschoteld. Lepeltjes worden magisch gebogen en grapjes vliegen over tafel. Dan opeens weer een serieus moment: Hendrik geeft een kadootje aan Bashar. Een wit doosje met een uitgesneden hartje, en binnenin kerstlichtjes. 'Voor je vrouw en kinderen´, zegt hij erbij, ´ik wil het graag aan jullie geven.' Van alle markten thuis, de Alpha groep van 2016. Vandaag sluiten ze de cursus af, kijken ze terug en vooruit. En ik mag daar even bij zijn.

Er komt nog iemand binnen. Deze ronde kon hij helaas niet meedoen. Nu wil hij de sfeer proeven, en als hij het zelfde proeft als ik heeft hij zich inmiddels aangemeld voorde volgende cursus die eind januari zal starten. De warmte komt je hier tegemoet, hier zitten mensen die graag bij elkaar zijn en iets delen. Niet alleen hun leven, maar ook hun zoektocht naar God. Veranderen door je gezindheid te vernieuwen, heeft Rob ons voorgelezen uit Romeinen 12. Nou, veranderingen zijn er geweest, kan hij ons garanderen.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo