fbpx

Start Alpha cursus 14 september

Gepost in Alpha cursus.

Start Alpha-cursus - #HillWil je meer weten over God, of ken je iemand die op zoek is naar Hem? Op 14 september start er weer een Alpha cursus. 

In 13 avonden en een zaterdag willen we samen ontdekken wie God is en wat de Bijbel ook vandaag nog te zeggen heeft. We beginnen elke dinsdagavond om 18.30 uur met een gezellige maaltijd. De avonden duren tot 21.30 uur. 

Een greep uit de lessen die aangeboden worden: Wie is Jezus? En waarom stierf Hij aan een kruis? Waarom bidden en hoe doe je dat? Wie is de Heilige Geest en wat doe de Heilige Geest? Kan ik vervuld worden met die Geest?

https://alpha-cursus.nl/over-alpha geeft meer informatie over een Alpha cursus. 

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmelden Alpha Cursus

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Je bent van harte welkom! Bedankt namens het Alpha team 

Student Alpha cursus

Gepost in Alpha cursus.

Op woensdag 10 maart zullen we starten met een online Student Alpha cursus. Dit is een cursus over de basis van het christelijk geloof. We richten ons op jongeren van 18 - 26 jaar. Deze cursus is geschikt voor jongeren die helmaal niets met het christelijk geloof hebben, jongeren die weer eens met de basis bezig willen zijn of met jongeren met twijfels bij het geloof. Hoe meer achtergronden, hoe gaver de cursus is.


Meer info op : http://www.studentalpha-enschede.nl/

Als dit op jezelf niet van toepassing is, zou je dan iemand anders kunnen tippen?

 Met vriendelijke groet,

Korne Pot

Getuigenis van Jan...

Gepost in Alpha cursus.

Van Jan, een deelnemer van de vorige Alpha-Cursus:

Toen ik mijn vriendin tegenkwam vertelde zij dat ze gelovig is, en ze vroeg hoe ik over God dacht. Ik vertelde haar dat ik er niets mee deed, maar christelijk ben opgevoed in mijn jeugd. Na de nodige gesprekken hebben we besloten een Alpha-cursus te volgen. Wat we er van moesten verwachten wisten we niet goed, maar we waren nieuwsgierig en dachten er wel positief over.

We zijn blij dat we deze stap hebben gedaan. De Alpha-cursus was laagdrempelig en te begrijpen, ook waarom Jezus aan het kruis gestorven is. Ik heb er bidden geleerd, en ben dichterbij de Drie-eenheid gekomen en ben ook gaan begrijpen wat er in de bijbel staat.

Het voordeel dat je in een groep zit is dat je met je eigen vragen terecht kan, maar dat je ook de vragen van de anderen hoort en hoe zij erover denken.

Ik heb er geen spijt van deze Alpha-cursus, ik heb de deur geopend en ben tot het geloof gekomen. Daar heeft de Alpha-cursus mij in gesteund, en dat ik een kind van God ben geworden. Amen!

Jan en Helen

Groetjes Jan.

 

Meld je aan voor Alpha Cursus Enschede

Gepost in Alpha cursus.

Wil je meer weten over God, of ken je iemand die op zoek is naar Hem? 

Meld je aan en ontvang meer informatie over de eerst komende alpha cursus in onze kerk.

In 13 avonden en een zaterdag willen we samen ontdekken wie God is en wat de Bijbel ook vandaag nog te zeggen heeft. We beginnen elke avond met een gezellige maaltijd. De avonden duren tot 21.30 uur. Alle avonden zijn corona veilig ingericht. 

https://alpha-cursus.nl/over-alpha geeft meer informatie over een Alpha cursus. 

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmelden Alpha Cursus

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Je bent van harte welkom! Bedankt namens het Alpha team 

 

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.