fbpx

We willen de vreemdeling een thuis geven, voeden en kleden, waartoe Jezus ons inspireert in Mattheus 25. Daarom zetten we ons actief in voor de vluchtelingen die onderdak krijgen in Enschede. Ons gebouw staat voor ze open, in de diensten en door de week. We willen ze leren kennen en een relatie met ze opbouwen.

De werkgroep coordineert, bedenkt en communiceert activiteiten. Help je mee?

Vragen en ideeen kun je mailen naar vluchtelingen@eg-enschede.nl

Jaap van Tilburg, Anita Hoedeman, Alias Jorjis, Jetty Siemerink, Linda Bruins Slot

 

In elke taal

Gepost in Vluchtelingen.

Wat een feest was het zondag! Niet alleen door de dansende tieners op de achterste rij, en zelfs niet alleen door de geweldige liederen, van western tot midden oosten en alles daartussenin. Vanaf het podium klonken 4 ontroerende, nuchtere en soms ook grappige verhalen van gewone mensen die vrijheid hebben leren kennen. Vooral geestelijk, maar in het geval van Zakaa ook fysiek. Mooi om dat samen te vieren, en zelfs in haar taal. Hoe bijzonder!

Doop Zakaa Ilia 2018 01 21 2121

Heb je gekeken naar de gezichten van onze Syrische gasten? Hoe heerlijk voor ze dat ze in hun eigen taal konden zingen terwijl wij deze keer een beetje probeerden mee te brabbelden.

Geweldig dat Zakaa mensen heeft ontmoet die haar de weg naar Jezus hebben gewezen. Gaaf dat er vanuit de gemeente vertaling en Bijbelstudie wordt aangeboden. Dit brengt veel gasten naar onze gemeente, geeft nieuw leven en nieuwe hoop. Het geeft kansen en ja, ook uitdagingen.

Maatjes gezocht per januari 2018

Gepost in Vluchtelingen.

Aarden
Kent u het Maatjesproject? Bij dit project wordt een statushouder gedurende een bepaalde periode door een Nederlander begeleid bij het leren kennen van de Enschedese samenleving. In het Maatjesproject werken Alifa en het Diaconaal Platform Enschede samen.

Sociaal contact is heel belangrijk en daarnaast werkt een Maatje klantgericht. Een Maatje is uiteraard geïnteresseerd in zijn medemens.

Om ook in 2018 aan de vraag te kunnen voldoen zijn wij op zoek naar nieuwe Maatjes.

Met ingang van januari 2018 hopen enkele statushouders (v) op een Maatje.

Update werkgroep nieuwe Nederlanders

Gepost in Vluchtelingen.

What’s in a name? Een naam zegt iets. Over iets of iemand. Ken een mens bij naam en hij begint voor je te leven. Daarom dagen we elkaar uit de nieuwe Nederlanders bij naam te leren kennen. Al is het er maar één. Doe je mee?

Het afgelopen jaar heeft de werkgroep nieuwe Nederlanders niet stil gezeten. Haar (gewijzigde) doel: statushouders helpen om zich thuis te voelen in Enschede en in het bijzonder ook in onze gemeente. Bij dat laatste krijgt het kennismaken met God ook zeker aandacht.

Op verschillende manieren is geprobeerd dit doel vorm te geven en dit was het resultaat:

Geslaagde multi-culti middag

Gepost in Vluchtelingen.

Neem een clown, een sjoelbak, een voetbal en een BBQ en je hebt al een leuk feestje. Natuurlijk niet zonder gasten. Dus met de 70 nieuwe stadsgenoten en 40 EGE’ers was de gezellige middag helemaal geslaagd. Veel nieuwe gezichten, en vooral veel vrolijkheid, in het Twents, Arabisch, Engels en Frans. Een lach is immers universeel.bbq

Na wat drinken en een koekje, en een geweldig grappig optreden van clown Rob, vertrokken de kinderen samen met Arnoud, Bjørn en Björn naar het voetbalveldje naast de school.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.