Maatjes gezocht per januari 2018

Gepost in Vluchtelingen.

Aarden
Kent u het Maatjesproject? Bij dit project wordt een statushouder gedurende een bepaalde periode door een Nederlander begeleid bij het leren kennen van de Enschedese samenleving. In het Maatjesproject werken Alifa en het Diaconaal Platform Enschede samen.

Sociaal contact is heel belangrijk en daarnaast werkt een Maatje klantgericht. Een Maatje is uiteraard geïnteresseerd in zijn medemens.

Om ook in 2018 aan de vraag te kunnen voldoen zijn wij op zoek naar nieuwe Maatjes.

Met ingang van januari 2018 hopen enkele statushouders (v) op een Maatje.

Update werkgroep vluchtelingen

Gepost in Vluchtelingen.

What’s in a name? Een naam zegt iets. Over iets of iemand. Ken een mens bij naam en hij begint voor je te leven. Daarom dagen we elkaar uit de nieuwe Nederlanders bij naam te leren kennen. Al is het er maar één. Doe je mee?

Het afgelopen jaar heeft de werkgroep vluchtelingen EGE niet stil gezeten. Haar (gewijzigde) doel: statushouders helpen om zich thuis te voelen in Enschede en in het bijzonder ook in onze gemeente. Bij dat laatste krijgt het kennismaken met God ook zeker aandacht.

Op verschillende manieren is geprobeerd dit doel vorm te geven en dit was het resultaat:

Geslaagde multi-culti middag

Gepost in Vluchtelingen.

Neem een clown, een sjoelbak, een voetbal en een BBQ en je hebt al een leuk feestje. Natuurlijk niet zonder gasten. Dus met de 70 nieuwe stadsgenoten en 40 EGE’ers was de gezellige middag helemaal geslaagd. Veel nieuwe gezichten, en vooral veel vrolijkheid, in het Twents, Arabisch, Engels en Frans. Een lach is immers universeel.bbq

Na wat drinken en een koekje, en een geweldig grappig optreden van clown Rob, vertrokken de kinderen samen met Arnoud, Bjørn en Björn naar het voetbalveldje naast de school.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo