Hongersnood - help ons helpen !

Gepost in Vluchtelingen.

Een combinatie van extreme droogte en aanhoudende conflicten zorgt in Zuid-Soedan, Nigeria, Kenia, Ethiopië, Jemen en Somaliland voor een groot tekort aan voedsel. Veel mensen beschikken niet over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken, vee sterft.

Meer dan 20 miljoen mensen dreigen te verhongeren. Het zou de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog zijn. Verschrikkelijk.

De samenwerkende hulporganisaties in het Christelijk Noodhulpcluster – Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad, ZOA – zijn bezig met een noodhulpactie. Wij werken in de getroffen landen en willen mensen helpen. Met voedselpakketten, drinken, medicijnen, enzovoorts.

Om mensen te redden is hulp nú nodig. Help ons helpen! Mogen wij rekenen op uw financiële steun en uw gebed?

Alvast hartelijk dank.

Dorcas - Red een kind - Tear - Woord en Daad - Zoa

Zaterdag 25 maart tot zaterdag 1 april voeren wij intensief campagne om aandacht te vragen voor de situatie. Vandaar deze (extra) mailing. Had u al gereageerd op onze oproep? Ziet u dan deze mailing als niet verzonden.

 

 

Activiteitenmiddag met / voor vluchtelingen: voor herhaling vatbaar

Gepost in Vluchtelingen.

Colllage28jan copy

Hoeveel gasten zouden er komen? Volgens de inbox van de werkgroep vluchtelingen geen één, volgens mondelinge toezeggingen 30. We moesten rustig en toch vol spanning afwachten. Dus maakten Jozefine, Corry en Rim grote pannen vol soep en rijst. De sjoelbak van Ina stond klaar, Cor vd W en Marius hadden hun trainingspakken aan om het tafeltennis en buiten sporten goed te kunnen coördineren. Schmink, lak, stijltangen, kralen, klei: alles werd uit de kast getrokken door Gwendolyn, Joella, Mirjam en vele anderen. De Hollandse tulpen van Henriet maakten het plaatje compleet. Ook al zou er maar één gast komen, dan zouden we blij zijn voor die ene.

Het waren veel meer van één gast; de Nederlandse taal was in de minderheid denk ik zelfs. (Daar moeten we de volgende keer wat aan doen, broeders en zusters. Zelfs de Bruins Slot jongens vonden het leuk, dus echt een prima (gezins-)uitje.)

Verslag leerhuis over de Islam

Gepost in Vluchtelingen.

 
Meer dan 70 mensen waren aanwezig op de leerhuis avond over: 'In gesprek met moslims, hoe pak ik dat aan'. Een mooie opkomst voor een avond over een actueel thema.
leerhuis1Harriet hield in het eerste deel een inspirerend pleidooi over onze houding als christen, vanuit de Bijbel, tegenover vreemdelingen, de toestroom van moslims en onze angst om onze cultuur te verliezen. Is die terecht? Of mogen we weten: God heeft een plan, en wij mogen nu onze kans grijpen en Zijn instrument zijn om moslims Jezus te presenteren zoals wij hem kennen. Want zij kennen Jezus zeker wel. Maar niet als Verlosser. Wat weten wij eigenlijk van de Islam?

Meer dan taalmaatjes

Gepost in Vluchtelingen.

Het AZC is leeg, maar de werkgroep vluchtelingen is nog springlevend. We richten ons op de nieuwe statushouders, een grote groep die hulp nodig heeft om te integreren. We willen ze welkom heten in de EGE, maar ook de EGE uitdagen zich in te zetten in de praktijk. Onderstaand verhaal is één van de vooorbeelden waarop je dat kunt doen. Onze eigen Harriet Tom is taalmaatje, en ik mocht schrijven over hoe mooi en inspirerend dat is!

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo