fbpx

Beleid ten aanzien van geven

Gepost in Geven.

Vanuit verschillende situaties wordt aan de Evangelische Gemeente Enschede wel eens de vraag gesteld om financiele ondersteuning. Bij het antwoord geven op een verzoek houden we rekening met het volgende:

  1. Als kerk geven we geen geld aan mensen of organisaties.
  2. Wel bestaat de mogelijkheid om een collecte te houden voor een bepaald doel, maximaal 1x per maand. Dat moet dan uiteraard wel zijn onderbouwd en passen bij de gemeente
  3. Daarnaast kunnen individuele personen uit de gemeente wel inspringen als mensen geld nodig hebben. Er zijn situaties bekend waarbij vele euro’s zijn betaald aan een gezin dat uit huis gezet dreigde te worden. Ook is er door een lid bijvoorbeeld reisgeld gegeven aan een gezin dat naar Bulgarije moest. In beide gevallen betrof het een persoonlijke lening. De beoordeling van de lening en de bewaking van een (eventuele) terugbetaling berust ook volledig bij de gever. De kerk heeft hier geen betrokkenheid bij en geen zorg voor.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.