fbpx

Geven

Gepost in Geven.

De Evangelische Gemeente Enschede draait volledig op giften van haar leden. Zo kunnen we wekelijkse diensten organiseren, zendelingen ondersteunen en geven aan de armen. In de zondagse diensten kun je contant geven in de collecte, via een machtigingsformulier of via de GivtApp (meer info over de GivtApp).

Hieronder staat een overzicht van de verschillende bankrekeningen van de gemeente. We zien uw gift graag tegemoet. 

Bankrekeningen

Algemeen:

Doel: onder andere voor het bekostigen van sprekers, gebouw, onderhoud, apparatuur, website en ondersteuning van hen die het moeilijk hebben.

Geef met iDeal

of maak het handmatig / maandelijks over naar Rabobank bankrekeningnummer NL22 RABO 0147 5184 23

t.n.v. Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede

Kamer van Koophandel nummer: 08190616
RSIN: 003451227

Thuisfont / Zending:

Doel: Ondersteunen van zendelingen.

ING bankrekeningnummer IBAN: NL30 INGB 0003 1232 68
t.n.v. Thuisfront Evangelische Gemeente Enschede. Je kunt geven voor de zending algemeen of direct voor een van onze zendelingen. Geef dus bij je gift duidelijk aan voor wie het bedoeld is.

De Evangelische Gemeente Enschede is een ANBI,

giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Gewoon geven in de collecte met Givt

Gepost in Geven.

Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak. Bankpassen worden steeds beter, elektronisch betalen gaat steeds sneller, wordt veiliger en er zijn bijna geen winkels meer waar je niet met je pas kan betalen. Erg handig allemaal, maar toch zijn er situaties waarin contant geld wel echt nodig is om te kunnen geven. Bij een collecte in de kerk of aan de deur bijvoorbeeld. Met Givt geef je veilig en anoniem met je smartphone (iOS of Android). Je bepaalt zelf eenvoudig én anoniem hoeveel je zou willen doneren aan het goede doel. In de app selecteer je het bedrag dat je wilt geven, je beweegt de app langs de collectebus, -zak of -mand en klaar! Je ‘Givt’ is gelukt!

Vanaf dit weekend zal het mogelijk zijn om via een smartphone mee te doen met de collecte: de collectezakken zijn er klaar voor, te herkennen aan een kleine grijze button aan de zijkant. Je hebt dan wel de Givt-app nodig, je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je kan op een later moment je verdere registratie afronden. Downloaden van de app kan op www.givtapp.net/download of direct in de AppStore of Google Play.

givt collecteren doneren smartphone app

Beleid ten aanzien van geven

Gepost in Geven.

Vanuit verschillende situaties wordt aan de Evangelische Gemeente Enschede wel eens de vraag gesteld om financiele ondersteuning. Bij het antwoord geven op een verzoek houden we rekening met het volgende:

  1. Als kerk geven we geen geld aan mensen of organisaties.
  2. Wel bestaat de mogelijkheid om een collecte te houden voor een bepaald doel, maximaal 1x per maand. Dat moet dan uiteraard wel zijn onderbouwd en passen bij de gemeente
  3. Daarnaast kunnen individuele personen uit de gemeente wel inspringen als mensen geld nodig hebben. Er zijn situaties bekend waarbij vele euro’s zijn betaald aan een gezin dat uit huis gezet dreigde te worden. Ook is er door een lid bijvoorbeeld reisgeld gegeven aan een gezin dat naar Bulgarije moest. In beide gevallen betrof het een persoonlijke lening. De beoordeling van de lening en de bewaking van een (eventuele) terugbetaling berust ook volledig bij de gever. De kerk heeft hier geen betrokkenheid bij en geen zorg voor.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.