fbpx

Dopen

Denk je na over de doop?

Gepost in Dopen.

Geloof je dat Jezus voor jou gestorven is en je kunt en wilt niet zonder Hem? Wil je alles ontvangen wat God voor je klaar heeft liggen? Wil je gehoorzaam zijn? Als dat zo is dan geloven we dat het tijd is om je te laten dopen. Wij dopen op persoonlijk geloof. Want pas nadat je gelooft kan je gedoopt worden. En als dat gebeurt, is het altijd weer groot feest. In de hemel en op aarde.

Vanaf welke leeftijd mag je gedoopt worden?

Hoewel we niet een strikte grens willen stellen, willen we toch wel een richtlijn aangeven. Met 13 jaar doet een Joodse jongen Bar Mitswa en wordt geacht geestelijk volwassen te zijn. Een meisje wordt Bat Mitswa op de leeftijd van 12 jaar. Daarom leek het ons goed om deze leeftijd mee te geven als een richtlijn. Geen wet. Soms kan 12/13 jaar te jong zijn, maar het kan ook zijn dat een jongen/meisje er al op eerdere leeftijd aan toe is . Dit gebeurt dan in overleg met het doopteam.


Hoe gaat het verder?

Voordat we je gaan dopen is er eerst nog een doopgesprek met twee mensen van het doopteam. In dat gesprek horen we graag wie Jezus voor je is en waarom je je wilt laten dopen. Ook bespreken we daarin wat dingen met betrekking tot de geestelijke en praktische voorbereiding van de doop en zetten we een datum vast voor het doopfeest.

Op de dag zelf mag je aan de gemeente vertellen waarom je tot deze keuze bent gekomen en vooral wat Jezus voor jou betekent. Na je getuigenis wordt je gedoopt door onderdompeling. Dit om te symboliseren dat je met Jezus het watergraf in bent gegaan en met Hem ook bent opgestaan. 'Je oude leven in het water achterlaten en met Jezus opstaan in een nieuw leven. Je bent een nieuwe schepping, het oude is voorbij'. Hoofdstuk 6 uit de Romeinenbrief is daar heel duidelijk over.

Mocht je dus overwegen om je te laten dopen, vraag dan een gesprek aan met iemand van het doopteam of mail naar doopteam@eg-enschede.nl.

Henriët Gosseling

Korné Pot

Marlous Brouwer

Cor van der Weijden

 

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.