fbpx

Student Alpha start op 30 september

Gepost in Student Alpha.

Vanuit (o.a.) de Evangelische Gemeente Enschede wordt er vanaf 30 september weer een Student Alpha cursus georganiseerd. Dit is een Alpha cursus, maar dan gericht op jongeren van 17 - 27 jaar. Samen met meerdere christelijke studentenverenigingen organiseert de gemeente deze cursus minimaal 2x per jaar.

20200918studentalpha 

Ooit (rond 2006) draaide de Student Alpha met zo'n 60 cursisten per cursus, eigenlijk willen we op termijn weer terug naar dat soort aantallen. 

Zowel christelijke als niet-christelijke jongeren zijn welkom! Komend seizoen bieden we zowel een online als een fysieke cursus aan. Ken je jongeren voor wie StudentAlpha wat zou zijn, dan kan je ze wijzen op https://studentalpha-enschede.nl/. Likes/ positieve reacties op ons facebookbericht zijn ook welkom: https://www.facebook.com/StudentAlphaEnschede/posts/3887272611290014

 

Namens het Student Alpha Team:


Bram Jonkheer, Daniel & Lynn Koes en Korné Pot

Update van het Youth Alpha team

Gepost in Student Alpha.

Afgelopen cursussen merkten we dat we steeds meer studenten en steeds minder jongeren op onze Youth Alpha cursus kregen. Dit voelde wat dubbel, omdat je in Enschede ook de StudentAlpha hebt. Daarom zijn we met elkaar gaan praten en we denken dat we door het samen voegen van Student Alpha en Youth Alpha elkaar kunnen versterken.

Dus:  Student Alpha cursus in de Heidestraat. Geschikt voor jongeren tussen de 17 en 25. Meer info op https://studentalpha-enschede.nl/

Youth Alpha: iets voor jou?

Gepost in Student Alpha.

Wie: Jongeren van 16 – 22 jaar
Wat: Een flinke dosis gezelligheid! Een fantastische maaltijd, goede en diepgaande gesprekken over het geloof, en... samen een weekend er op uit!

Youth Alpha wil je helpen eindelijk eens te begrijpen waarover het gaat in de kerk en de Bijbel. Maar ook samen op zoek gaan naar God en proberen te ontdekken wat Hij voor jou kan betekenen.

Youth Alpha duurt 10 avonden en tussendoor gaan we nog een weekend weg.
Meer info op: www.youthalphaenschede.nl

Youth Alpha Enschede

Gepost in Student Alpha.

Youth Alpha is speciaal voor alle jongeren (van 15 - 20 jaar) die meer willen weten over het christelijk geloof. We beginnen met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van ongeveer 20 minuten. In kleine groepen is er de gelegenheid om door te praten over allerlei vragen.

Het is een goede manier om vrij snel mensen te leren kennen die (ook) meer willen weten over onderwerpen als:

  • Wie is Jezus
  • Waarom stierf Jezus aan een kruis
  • Waarom zou ik de bijbel lezen
  • Hoe kan ik bidden en wat is het eigenlijk
  • De Heilige Geest, wie is dat eigenlijk
  • Geneest God ook vandaag nog mensen

Wat kost het?

Youth Alpha is gratis! Alleen voor het weekend vragen we een bijdrage.

Aanmelden

Je kan jezelf aanmelden op http://www.youthalphaenschede.nl/

Namens het Youth Alpha team,

Korne Pot

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.