fbpx

Sonrise: Acaciaplantsoen 18-22 juli

Gepost in Sonrise.

De zoon (son) van God mogen we weer presenteren op het Acaciaplantsoen van 18-22 juli. Door onze houding en door ons getuigenis mogen we ons licht laten schijnen – een Son Rise. Bij Sonrise staat sport centraal omdat dat de taal is die kinderen spreken. Het hele jaar door komen we op zondagmiddagen op het Acaciaplantsoen om te sporten. Op https://www.instagram.com/sonrise_acacia/ en op https://www.facebook.com/SonriseAcaciaplantsoen/ kun je een indruk krijgen van deze ‘sportcommunity’.

Dat wordt zeer gewaardeerd op het Acaciaplantsoen en image001 omliggende straten. En ze hebben Sonrise daarom ook prominent opgenomen in het programma van hun zomeractiviteiten nog voordat onze flyer klaar was.

Dit jaar doen we het samen met “Hiernaast”, een beginnende buurtkerk, waarmee we als evangelische gemeente een samenwerking zijn aangegaan. Met het Hiernaast-team bestaande uit Wouter en Marjanne Bont, Christianne Bosma en Corrie van der Wal zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen. Hiernaast organiseert de knutselmiddagen voor kinderen, de creatieve avond voor volwassenen op dinsdag en samen organiseren we een sportieve avond voor volwassenen op donderdag met volleybal, een kussengevecht, kwalleballen en een kampvuur.

Centraal staat het sportteam onder leiding van Anne van den Berg en Elselinde Bosch dat elke middag (14.00-16.00 uur) en elke avond (19.00-21.00 uur) actief is met sport en spel. De kern van het sportteam van Athletes in Action (leidsters + Jasper, Jisca en Mirthe) gaat op woensdag 13 juli voor enkele dagen op een voorbereidingsevent in Zwolle. Zaterdag komen ze dan weer naar Enschede en in het weekend sluiten er andere sporters aan. Vanaf zaterdag slapen de sporters ook bij gastadressen. En genieten ze elke avond in de kerk van de kookkunst van de gemeenteleden. Ook de helpers eten gezellig mee! Zondag gaan we hen Gods zegen meegeven in de kerkdienst. Elke ochtend zijn de sporters bij elkaar voor toerusting en voorbereiding.

Super dat er weer zoveel gemeenteleden actief betrokken zijn als o.a. gastgezin, koker, bidder (elke dag op het veld in de gebedstent), gastheer/vrouw om op het veld limonade etc voor de kinderen te verzorgen en koffie en thee voor de ouders en bezoekers die langskomen. Voel je vrij om te komen op het Acaciaplantsoen.

Op vrijdagavond is er op het Acaciaplantsoen een gezamenlijke maaltijd met kinderen en volwassen buurtbewoners en gemeenteleden. En zaterdag is er een gezellige afterparty met maaltijd voor alle sporters en helpers op de Vleerkottelanden 5 vanaf 16.00 uur.

Zondag is er  een afsluitende kerkdienst met een preek van Arjan Kooreman, die jaren geleden zelf ook in het sportteam heeft gezeten. We hopen dat veel kinderen en ouderen van het Acaciaplantsoen dan ook bij ons in de kerk zullen komen.

'Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken.'

Zien we je van 18-22 juli ook op het Acaciaplantsoen?

Voor de periode zaterdag 16 t/m zondag 23 juli ben ik op zoek naar een gastgezin in Enschede. Het is voor twee jongens die graag op één gezamenlijk adres willen slapen. Vanaf 16 juli start de overnachting. Het gastgezin wordt verzocht de bagage op zaterdagnamiddag op te halen aan de Heidestraat. Voor meer info en aanmelding neem contact op met Charles van der Pluijm, lid kerkteam Sonrise, 06 - 2270 2728.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking, mede namens de sporters.

Tot dan

Jaap van Tilburg, Charles van der Pluijm en Janneke Jagt.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.