fbpx

Sonrise in het Evangelisch Centrum

Gepost in Sonrise.

Als kerk aanwezig te zijn in de wijk. Dat doen we sinds 2004 via Sonrise de ‘Zoon van God te laten schijnen’.  Naoberschap. In een van de eerste weken van de zomervakantie bieden we de kinderen en tieners een sportweek aan.

Een sportteam van circa 10 jongeren deels uit onze kerk leidt dan middag- en avond activiteiten zoals voetbal en volleybal onder het motto: ‘we houden van sporten, we houden van mensen en we houden van Jezus’.

Sonrise 2017

In de pauze voert het team een toneelstukje op over het geloof en geven een getuigenis. In kleine groepen spreken ze er met elkaar over na.

De actie is ontwikkeld door Athletes in Action – een onderdeel van de stichting Agape. Zij verzorgen de voorbereidingsconferentie voor de sportteams van alle kerken die mee doen in Nederland.

In Enschede doen 8 kerken mee. Vanuit de kerk zijn veel gemeenteleden betrokken bij de ondersteuning van de sporters door gastgezin te zijn, te koken, te bidden, tenten op te zetten, te knutselen met de kinderen, streetdance, koffie schenken. Het organiseren van een vrouwen- en mannenavond, het contacten leggen met de ouders in de wijk of gewoon door langs te komen op het Acaciaplantsoen.

De eerste keer was samen met de Schuilplaats op het veld van de Hertmebrink. Daarna enkele keren op de Groene Boog, in ’t Volkspark en zo’n 8 keer op het Acaciaplantsoen.

Het is heel mooi zo ‘zendeling vlak bij huis’ te zijn. Voor de sportende jongeren geeft het ook een goede stimulans in hun geloof.

Sinds vorig jaar hebben de sporters elke eerste zondagmiddag van de maand een ‘sportcommunity’ op het Acaciaplantsoen. De kinderen en de ouders zijn super enthousiast. Door het jaar heen zijn er ook kinderclubs ‘Sonkidz’ en de ‘Tienermeidenclub’. De ‘Rock Solid club’ voor jonge tieners wacht op een doorstart.

Diverse tieners en ouders kwamen tot geloof en zijn gedoopt.

Als je mensen wil bereiken moet je hun taal spreken. De taal van kinderen is muziek en sport.

Jaap van Tilburg schreef het artikel over Sonrise.

Diensten

Elke zondag zijn er samenkomsten. Om 10:00 uur, zowel in de zaal, met 50 mensen, als een livestream.

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.