Nieuws van de kidsbreak

Gepost in Kinderwerk.

Op dit moment vertrekken allen groepen tegelijk uit de dienst naarBlije kinderen de Kidsbreak. Dit betekent dat de hal erg druk en chaotisch is. Zeker voor de kleine kinderen en gastkinderen niet altijd even prettig en

Vanaf zondag 28 mei willen we met een nieuwe manier van vertrekken van de Kidsbreak kinderen gaan proefdraaien. We willen een aantal keer proefdraaien met het vertrekken vanaf 2 plekken.

Nieuws van het Kidsbreak team

Gepost in Kinderwerk.

Leiding

De afgelopen maanden hebben wij regelmatig gevraagd om nieuwe leiding voor de Kidsbreak. Het aantal groepen is gestegen van drie naar vier en wij hadden nog een aantal vacatures openstaan. In totaal hebben wij voor het rooster 32 mensen nodig. Een forse uitdaging. Wij zijn dus erg blij en dankbaar dat van die 32 plekken er inmiddels 30 ingevuld zijn!!!! De afgelopen maanden hebben we maar liefst 13 nieuwe leiding en assistent leiding gekregen. Alle nieuwe leiding van harte welkom en heel erg bedankt voor jullie inzet. Als kernteam zijn we nu aan het kijken wat we kunnen doen om jullie verder te ondersteunen in jullie waardevolle en leuke taak. Mocht je hierover ideeën of wensen hebben, laat ze ons horen.

Helaas hebben wij nog twee vacatures voor leiding. Dit betekent dat eens in de vier weken er voor groep 3/4 én eens in de vier weken voor groep 5/6 geen Kidsbreak is. Dit is natuurlijk heel erg jammer.

Groep 3/4 vertrouwt op God

Gepost in Kinderwerk.

Een aantal weken lang hebben alle kinderen gewerkt vanuit het thema Vertrouwen. Vanuit bekende bijbelverhalen (bv Jozef) hebben ze gezien en geleerd hoe je in allerlei moeilijke situaties (in de put, in de gevangenis) toch op God mag blijven vertrouwen en dat het goed komt. Ook al zie je het soms niet of duurt het heel erg lang. Groep 3/4 leerde de tekst: 'Vertrouw op de Heer en denk aan hem bij alles wat je doet, dan zal Hij je helpen.' Spreuken 3:5/6 vrij vertaald.

Vorige week maakten de kinderen een statement door hun handjes te plaatsen rondom de zin: ´Wij vertrouwen op God.´wijvertrouwenopGod

Kernteam kidsbreak stelt zich voor

Gepost in Kinderwerk.

Elke zondag vertrekken alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit de gemeente naar de Kidsbreak voor hun eigen dienst.

kernteam

Elke week probeert de leiding een leuk en leerzaam programma samen te stellen. De mini’s, midi’s en de maxi’s gaan allemaal op hun eigen manier bezig met hetzelfde thema. Elke groep bestaat uit ongeveer 18 kinderen.

Wij zijn de midi's!

Gepost in Kinderwerk.

IMG 1617 640x480Wij zitten allemaal in groep 3, 4 of 5 van de basisschool. Elke zondag zie je ons na een kwartiertje vertrekken uit de kerk om naar onze eigen dienst te gaan.

IMG 1616 320x200We zijn een erg gezellige en soms ook een beetje een gekke groep! 

De afgelopen 5 weken hebben we als thema 'Een spannend boek' gehad. Daarin hebben het over verschillende onderwerpen gehad:

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo