Kidsbreak vervangingspool

Gepost in Kinderwerk.

Het kernteam van kidsbreak is blij en dankbaar dat de meeste plekken voor leiding en assistenten momenteel gevuld zijn en dat wij geen acute vacature hebben.

Als gemeente is het een zegen om zoveel kinderen te hebben, maar het is ook een zegen dat we zoveel leden hebben die als leiding of assistent tijd willen investeren in onze kinderen. Maar liefst 34 mensen dragen binnen de gemeente zorg voor het kidsbreakwerk. Super!

Toch willen wij nog een beroep op jullie als gemeente doen.

Nieuws van kernteam Kidsbreak

Gepost in Kinderwerk.

Om maar direct met het leuke nieuws te beginnen……WE GAAN OP KAMP!

Het weekend van 22, 23 en 24 juni gaan groep 5 tot en met 8 op kamp naar de kampeerboerderij de Meene.

Groep 1 tot en met 4 komen op 23 juni ook een dagje langs. We zijn al druk bezig met de voorbereiding en het beloofd een supergaaf, leuk, tof en schitterend kamp te worden. Nadere info
onder anderen over aanmelding, precieze tijden en kosten volgt in de loop van het jaar.

Nieuws van de kidsbreak

Gepost in Kinderwerk.

Op dit moment vertrekken allen groepen tegelijk uit de dienst naarBlije kinderen de Kidsbreak. Dit betekent dat de hal erg druk en chaotisch is. Zeker voor de kleine kinderen en gastkinderen niet altijd even prettig en

Vanaf zondag 28 mei willen we met een nieuwe manier van vertrekken van de Kidsbreak kinderen gaan proefdraaien. We willen een aantal keer proefdraaien met het vertrekken vanaf 2 plekken.

Kernteam kidsbreak stelt zich voor

Gepost in Kinderwerk.

Elke zondag vertrekken alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit de gemeente naar de Kidsbreak voor hun eigen dienst.

Elke week probeert de leiding een leuk en leerzaam programma samen te stellen. De mini’s, midi’s en de maxi’s gaan allemaal op hun eigen manier bezig met hetzelfde thema. Elke groep bestaat uit ongeveer 18 kinderen.

Kidsbreak programma

Gepost in Kinderwerk.

Voor de kinderen van groep 1 t/m 8 is er elke zondag een speciaal  Kidsbreak-programma.

Alle kinderen beginnen zondags om 10.00 uur eerst in de dienst. Na ongeveer 15 à 20 minuten gaan ze naar hun eigen 'dienst'. In verband met de ruimte gaan de kinderen voor hun eigen programma, onder begeleiding van de kinderleiding, naar de St. Janschool, gelegen aan het Veldkampplantsoen 9 te Enschede (1 minuut lopen vanaf de kerk).

De kinderen zijn in drie groepen opgedeeld:

* Mini's: onderbouw groep 1 en 2
* Midi's: middenbouw groep 3, 4 en 5
* Maxi's: bovenbouw groep 6, 7, en 8

We werken met het programma van Stichting Doe Maar. Deze methode is ervarings- en handelingsgericht. De kinderen ervaren en worden aan het denken gezet over het geloof in God. Daardoor kunnen zij uiteindelijk zelf kiezen om in God te geloven, Jezus Christus te aanvaarden als Heer in hun leven en Hem te dienen. Er worden aantrekkelijke werkvormen aangeboden.

We hebben regelmatig extra hulp nodig bij het kinderwerk. Mocht je eens willen kijken of je aanmelden, geef het dan door bij het Kidsbreak kernteam.

Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij het Kidsbreak kernteam:
Eline de Jong    - mini's
Sandra Loonstra  - midi's
Rob Geerts  - maxi's

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo