Voor de Kidsbreak-kinderen

Gepost in Kinderwerk.

Ook deze zondag is er weer een speciaal WWWKids momentje in de dienst.

Kijken jullie mee? We zijn benieuwd naar jullie reacties in de chat tijdens de dienst.

Groeten David, Rob, Jeroen, Sandra, Caren, Alies en Joëlla

Bijbel Basics voor kinderen thuisgebruik

Gepost in Kinderwerk.

In onze kerk gebruiken we voor het kinderwerk de methodiek van Bijbel Basics. Jij kan dat materiaal ook thuis gebruiken. Ze schrijven daarover: 

veertigdagentijd

De komende weken gaat het leven allemaal net even anders dan we gewend zijn. Maar gelukkig kun je nog steeds mooie momenten hebben rond de Bijbel, gewoon thuis aan de keukentafel. Omdat de kerkdiensten tijdens deze zondagen (22 maart, 29 maart en 5 april) niet doorgaan, bieden we voor de komende zondagen het Bijbel Basics materiaal ook in aangepaste vorm aan. We hebben het materiaal zo aangepast dat het speciaal gericht is op de gezinssituatie, zodat je thuis samen met je kinderen kunt toeleven naar Pasen. Dit materiaal is gratis beschikbaar als download.

Download Bijbel Basics voor thuis

Dank Harold voor het insturen van de tip! 

Kerstviering Kidsbreak

Gepost in Kinderwerk.

Gaat jouw kind naar de Kidsbreak? Dan is dit bericht voor jou!

Op 22 zondag december willen we met de kinderen tijdens de Kidsbreak kerstfeest vieren. Het centrale deel van deze feestelijke morgen is het vertellen van het kerstverhaal en het zingen van vier kerstliederen die horen bij verschillende stadia van het verhaal.
(Lied van de belofte, Lied van de Engelen, Lied van de wijzen en Het lied van Kerst)
De liederen horen bij de musical ‘De Moeite Waard’.

Onze vraag aan jou:
Wil je de komende weken deze liederen thuis afspelen, en/of (nog mooier) oefenen met je kind(eren)
De liedjes zijn te vinden op Spotify en op Youtube. De tekst staat hieronder. 

We zien uit naar een gezegend en gezellig kerstfeest!

Eline, Mirjam, Henrike, Wouter en Alex

Vacature leiding kidsbreak

Gepost in Kinderwerk.

Onze gemeente is gezegend met een heel groot aantal kinderen. Voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool verzorgen wij wekelijks tijdens de diensten speciale kinderdiensten: Kidsbreak.

Maar liefst 32 kinderwerkers zijn bezig om onze kinderen over de liefde van Jezus te vertellen. We hebben in totaal vier groepen, groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Elke groep heeft een leider en één of meerdere assistenten. In de afbeelding van de roos is te zien wat er allemaal in een
Kidsbreakochtend gebeurt.

Nieuws uit het kidsbreak kernteam

Gepost in Kinderwerk.

Binnen het kernteam van kidsbreak zijn een aantal zaken gewijzigd. Rob Geerts en Sandra Loonstra hebben helaas afscheid genomen van het kernteam. Beiden waren al geruime tijd kernteamlid en hebben met veel enthousiasme en bevlogenheid een belangrijke rol gespeeld binnen het
kinderwerk. Rob en Sandra bedankt voor al jullie enorme inzet.

Gelukkig blijven zowel Rob als Sandra nog wel leiding van de kidsbreak. We zijn dankbaar dat we geweldige goede vervangers hebben gevonden. Maira Provacia is bij het kernteam gekomen als ondersteuner. Zij zal de vergaderingen notuleren, roosters maken en andere ondersteunende taken uitvoeren. Klaske Goudt en Jacob Jan Weststrate waren al leiding en zijn nu onderdeel geworden van kernteam. Wij zijn heel blij met hun bereidheid en verwachten een hele mooie samenwerking.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.