fbpx

Inspiratie

Tweede mijl en/of anderhalve meter

Gepost in Inspiratie.

‘En wie u zal dwingen één mijl te gaan, ga twee met hem.’

Mattheüs 5:41

Iemand zegt tegen mij: ‘je moet me komen opzoeken’. Wat is dan mijn eerste reactie? Ja daag, ik ben al druk genoeg en ik mot niks (behalve poepen).  Er is een  ander voorbeeld te bedenken zoals : ‘je moet anderhalve meter bij me vandaan blijven’. Hoe reageer ik dan? Het voelt zo onnatuurlijk, ik hou van mensen, wil mensen niet ontwijken. Ik hou van knuffelen. 

Wat bedoelt Jezus met de uitspraak: ga een tweede mijl, wat verder met iemand oplopen dan gevraagd? Of met: niet alleen het onderkleed maar ook het bovenkleed geven?

Zou dat ook op ons van toepassing kunnen zijn als we het over de anderhalve meter samenleving hebben? Dat we uit liefde voor de naaste ervoor zorgen dat we hem of haar die kwetsbaar kan zijn niet besmetten met de Covid 19? Onszelf opofferen voor die ander?


Natuurlijk, begrijp ik het verdriet en het onbegrip rondom de strenge regels als we het over het opzoeken van je ouders gaat of van een gehandicapt kind in een instelling. Daar zijn ook veel vragen over te stellen. En thuis knuffel ik iedereen die ik wil.

Ik heb het over het algemeen. Het lopen in de straat, in de winkels, op de Dam, op het strand. Laten we de liefde van Christus zien door ons op te offeren en aan de kant te gaan voor die ander? Door gewoon de pijlen op straat  en de aanwijzingen op de stoep te volgen? Als eerste? Omdat we die ander lief hebben? De verbinding zoeken in de afstand?

Kijk, die ene mijl hoeft niet te verdubbelen wat mij betreft of de anderhalve meter drie meter. Wel zorgzaam voldoende afstand creëren voor die ander, voor zijn welzijn.

Troost: Christus is dichtbij, in ons, Goddank! De schaduw aan mijn rechterhand. Misschien bidden voor die ander als extra, als tweede mijl?

Gerdien Lievers

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.