fbpx

Inspiratie

Komt allen tot Mij...

Gepost in Inspiratie.

Matt 11:28. Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. 

Een prachtige uitspraak van Jezus zelf. Jezus zag hoe het leven op aarde de mensen uitgeput kon maken, dat ze de weg kwijt raakten, zich verloren konden voelen. Daarom doet Hij herhaaldelijk de oproep: Kom bij Mij! Kom, volg Mij. Kom, vindt rust bij mij. Kom, en drink van het levende water zodat je nooit meer dorst zult hebben.

En wat voor rust belooft Jezus dan? Waar heeft Hij het dan over? Hij heeft het dan over een nieuw leven in rust en vrede. De vrede en rust die Jezus ons biedt, is als een ‘oase van vrede, een veilige woonplaats, een oord van ongestoorde rust’ (Jes.32:18).

Hij zal ‘een einde maken aan ons zwoegen en onze ellende’ (Jes.14:3). Dit klinkt toch fantastisch. Iets waar ieder mens in meer of mindere mate naar verlangt. Als Jezus terugkomt, maakt Hij een hele nieuwe wereld en dan zal deze rust en vrede volmaakt zijn. Tot die tijd mogen we er al van proeven. 

Vaak denken wij dat het eeuwige leven pas begint als wij sterven. Maar de bijbel leert: ‘dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige ware God’ (Joh.17:3).

Als jij de Vader hebt leren kennen, als jij God hebt leren kennen, dan ben jij het eeuwige leven al binnengegaan. Nog niet fysiek natuurlijk, maar geestelijk wel. Het betekent dat je in dit leven al een voorproefje kunt krijgen van wat na dit leven ten volle zal plaatsvinden. En zo kunnen we dus ook nu al rust voor onze zielen ontvangen, als we tot Jezus komen.

Ik bid jullie in deze wereld vol onrust de rust en vrede van God toe, die alle verstand te boven gaat.

Esther Stoorvogel

Diensten

Elke zondag zijn er samenkomsten. Om 09:30 uur een livestream.

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.