fbpx

Inspiratie

Bevrijding door Jezus

Gepost in Inspiratie.

Lezen: Hebreeën 5:7-9

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, waarom zit hier eigenlijk zo weinig tijd tussen? Waren de mensen bevrijd toen de oorlog voorbij was? Mijn vader was een van de Joodse kinderen die gered werden uit de Hollandsche Schouwburg. Zijn hele leven hield hij last van de littekens die de oorlog hem bracht. En hij is maar een van de velen die hierdoor beschadigd werden. Een groot verschil: mijn vader leerde de bevrijding door Jezus kennen!

Ik wil het graag even met je hebben over de eeuwige bevrijding uit de tekst. Bedenk eens hoe mooi dat is. Nooit kan er meer iets tussen jou en God in komen te staan. Jezus’ overwinning betekent dat jouw eeuwige leven al begonnen is. Zelfs al voordat je bestond. Zelfs als je corona niet overleeft of door een andere oorzaak sterft.

Zou je wel eens om het hoekje van de hemel willen kijken als je bang bent of verdrietig om wie je mist? Kijk dan eens in Openbaringen 7:9-12. Dan zie ik mijn vader en jij misschien wel jouw geliefde voor de troon van God staan juichen in een ontelbare menigte met witte kleding en een palmtak (symbool van redding) in de hand!

Anita Franschman

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.