fbpx

Inspiratie

Je bent niet jarig, je bent eeuwig

Gepost in Inspiratie.

Eeuwig: het is zo’n woord dat je moet proeven. Even op de punt van je tong leggen, en zachtjes uitspreken. Want het is zeker geen simpel woord, dat je elke dag gebruikt. En als je het al gebruikt, is het zelfs misschien negatief: ‘dat wachten in de rij voor Ikea duurde een eeuwigheid’. En het is ook niet eenvoudig zo dat je kunt zeggen: honderd jaar in een eeuw, dus als ik 100 keer jarig ben geweest dan ben ik eeuwig. Nee, het is zoveel meer dan dat!

Johannes 3:36 zegt: 'wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven'. Dus eeuwig is niet iets van de toekomst. Eeuwig begint bij geloof in de Zoon, en het stopt nooit meer. Het gaat ook niet alleen over altijd, want het woord aion in het Grieks betekent ook wereld of universum.

Dus geloof in de Zoon geeft je alle tijd, alles, de hele wereld en het hele universum. Wat moet je daar nu mee terwijl je nog in je tijdelijke jasje zit? Probeer deze week eens 10% minder te investeren in wat tijdelijk is, en 10% meer in datgene wat altijd blijft: de liefde, degenen van wie houdt of je hart naar uitgaat.

Dat heeft eeuwigheidswaarde. Nog zo’n mooi woord.

Johan Koolwaaij

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.