fbpx

Inspiratie

Vrucht van de Geest in quarantaine tijd

Gepost in Inspiratie.

‘Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.’  (Galaten 5:22 NBG51)

Het is in deze periode bijna mijn huwelijkse plicht om de online diensten van de Evangelische Gemeente te bekijken. Het is gelukkig geen straf, hoewel het feit dat ik net zo kritisch ben als mijn wederhelft het niet gemakkelijk maakt. Wat kun je je laten afleiden door de vorm, en door alles wat beter had gekund... Zeker als je stiekem hebt meegekeken bij de making-off, én hebt ervaren hoeveel tijd die heeft gekost.

Maar oefening baart kunst, bij alle partijen, en ik geniet steeds meer van de inhoud. 

Zo werd ik zondag bemoedigd door de preek van Athalja. Ze riep ‘Hou vol!’ en zei o.a., deels ook uit eigen ervaring, dat wat ‘normaal’ al lastig is, in deze periode pas écht een uitdaging kan zijn. Geduldig reageren op man en kinderen, of juist omgaan met alleen zijn; blij zijn ondanks ziekte of geldzorgen; zachtmoedig reageren op het falen van een ander… 

Ik was blij met haar eerlijkheid en herkende best veel. Soms denk ik dat we bijna meer last hebben van elkaar dan van het virus. 

Van nature komen we nogal wat vaardigheden te kort om het met elkaar uit te houden. Het kan geen toeval zijn dat de vrucht van de Geest juist die onvolmaaktheden wil aanvullen. 

God schrikt niet van onze zwakheden. En gelukkig ook niet van die van de ander. 

 

Linda Bruins Slot

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.