fbpx

Inspiratie

Met welke informatie laat je je vullen?

Gepost in Inspiratie.

Johannes 16:7 - 16 en 23 - 28

Bovenstaande verzen las ik naar aanleiding van een dagboekje van Joyce Meyer: ‘Strijd in je denken’. 

De afgelopen 6 weken hebben we van alles te horen gekregen, zijn er allerlei gedachten en emoties door ons heen gegaan. Het is verschillend per persoon hoe je deze tijd beleeft. De één is positief, ondanks tegenslagen die er zijn. De ander ziet het zwaar in. Beide gevoelens mogen er zijn, beiden zijn eerlijk en mogelijk. Iedere situatie is anders, iedere context, ieder gevoel.

In gesprekken met mensen kom ik erachter dat het belangrijk is dat je mindset deze weken bepalend is hoe je deze tijd doorkomt of andere moeilijke tijden. Doe je dit alleen? Of met God? En met welke informatie laat je je vullen? Wat bepaald de invulling van je dag? Hoe start je hem, met een zwaar gevoel of ben je optimistisch?

Wat ik heb geleerd is dat gedachten bepalend kunnen zijn voor je gevoel en je gedrag. Dat geldt ook voor deze tijd. Vul je gedachten met de waarheid, die dingen die leven en energie geven.

De verzen uit Johannes 16 geven ons aan dat we niet alleen zijn: de Heilige Geest is gekomen om ons te helpen, te troosten, te vullen met de vruchten van de Geest zodat we ook dit soort moeilijke tijden goed door kunnen komen. Hij kan en wil ons helpen ook onze gedachten te vullen met wat de waarheid is, wat recht doet, wat leven brengt.

Daarbij komt ook nog: dat als wij Jezus liefhebben en geloven dat Jezus van God gekomen is dat de Vader ons ook lief heeft en hij ons wil geven wat wij vragen in de naam van Jezus. Alles wat God geeft is pure genade, we verdienen het niet uit onszelf.

Ter afsluiting een mooie tekst van Reinier Sonneveld: 

'Alles kan een mens worden afgenomen, behalve één ding: de vrijheid om je reactie, je houding te kiezen, ongeacht de omstandigheden waarin je je bevindt, de vrijheid om je eigen weg te gaan.' (Victor E. Frankl, hij heeft Auschwitz overleefd)

In elk lijden is hoop, in elke nacht is licht, in elk leven is waardigheid. We hebben geen invloed op het virus, we weten niet hoe lang we in deze situatie zitten. We kunnen deze crisis wel eervol en waardig doorstaan: het enige waar we invloed op hebben is onze eigen houding.

Hoe je dat doet? Praat er eens over met verschillende mensen en deel je oor. Luister en bekijk zelf wat bij jou past.

Heel veel sterkte in deze tijd.

Irene Geerts-Hoek

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.