fbpx

Inspiratie

Liefde in het gezin

Gepost in Inspiratie.

‘De liefde is geduldig en vol goedheid.

De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon 

en geen zelfgenoegzaamheid.

Ze is niet grof en niet zelfzuchtig,

ze laat zich niet boos maken

en rekent het kwaad niet aan.

Ze verheugt zich niet over onrecht

maar vindt vreugde in de waarheid.

Alles verdraagt ze, alles hoopt ze, 

in alles volhardt ze’. - 1 Cor.13:4-7

Voor degenen onder ons die gezamenlijk in quarantaine zitten, is dit best een opgave. Al 5,5 week zitten gezinnen en echtparen (en andersoortige huisgenoten) op elkaars lip. Naar man, vrouw, zoon, dochter, broer of zus is het misschien wel het moeilijkste om bovenstaande tekst uit te leven. Kost het ons het meest om liefdevol te zijn onder alle omstandigheden. Hoe tegenstrijdig het ook is, want dat zijn de mensen van wie we het meeste houden! Juist daarom is het thuis het hardste nodig om de liefde in praktijk te brengen. In welke eigenschap van de liefde zou jij willen groeien de komende tijd?

Deze tijd kan huwelijken en gezinnen dichter naar elkaar toe brengen, of verder uit elkaar drijven. Wat kan jij doen om jouw huwelijk te versterken in deze tijd? Om de relatie met je kinderen te verbeteren? 

Here Jezus, wees het centrum van elk huwelijk en elk gezin. En wees de partner van hen die alleen deze tijd moeten doorstaan. 

Esther Stoorvogel

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.