fbpx

Inspiratie

Een mooier mens ...

Gepost in Inspiratie.

‘Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst’.

Galaten 5:24-25  

Deze corona tijd brengt het beste in mensen naar boven en het slechtste. Talloze mooie initiatieven worden opgezet om mensen in nood te helpen. Talloze prostituees grijpen deze crisis aan als kans om een nieuw leven te beginnen. De natuur herstelt omdat we minder rijden en vliegen. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoeken dat er meer echtscheidingen zijn, meer porno wordt gekeken en er meer huiselijk geweld is.

De vraag is wat in ons leven meer zichtbaar wordt? Worden we in deze tijd mooiere mensen? Of worden onze hartstochten en begeerten meer zichtbaar? Een van de dingen die ik elke keer weer merk is dat we de Geest en elkaar nodig hebben voor een heilig leven. Laten we ervoor kiezen om de Geest te volgen waarheen Hij ons wijst, en kies ervoor om mensen te betrekken in je worstelingen om samen overwinningen te behalen, op elk gebied van je leven. Zodat we na deze crisis kunnen zeggen: 'God heeft me in dit proces een mooier mens gemaakt.'

Met vriendelijke groet,

Jan Stoorvogel

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur is er in de Heidestraat 9 een samenkomst. U bent van harte welkom. De dienst wordt ook via een livestream uitgezonden. 

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.