fbpx

Inspiratie

Kiezen

Gepost in Inspiratie.

Bent u het al een beetje zat? De maatregelen die de overheid heeft getroffen om de verspreiding van corona te beperken vond ik in het begin wat lastig en onwennig, maar na korte tijd wende je er wel aan en uiteindelijk pas je je toch wel aan, zo goed en zo kwaad als het gaat.

Maar het is nog steeds wel vervelend; helemaal als je merkt dat andere mensen zich helemaal niet zo netjes aan al die adviezen en maatregelen houden. Daar sta je dan met je nette gedrag.

Hoe kunnen we onze weg vinden tussen wat wel of niet mag, wat moet of juist niet?

Adam en Eva hadden in het paradijs maar 1 boom waarvan ze niet mochten eten, maar er waren twee! speciale bomen. Uiteindelijk aten ze beiden toch van de boom van kennis van goed en kwaad, en dat beheerst de mensen tegenwoordig. Als je een keuze hebt kun je kiezen voor goed of kwaad.

Maar lang niet alles is zo zwart-wit, zo ongenuanceerd. Hoe kom je er dan achter wat de juiste keuze is? Ga je wel op bezoek naar je oma? Ook al wordt dat afgeraden? Wat weegt zwaarder, het geen-bezoek-advies, of het sprankje gezelligheid dat haar vereenzaamde leven toch even doet opfleuren?

Zoals wel vaker in moeilijke situaties is Jezus het antwoord. :-)

Zoals Adam en Eva initieel nog konden eten van de boom van het leven, zo mogen wij ook gaan naar degene die leeft, die leven geeft. Hij wil je helpen om te leven, om de juiste keuze te maken: niet de afweging tussen goed en kwaad, maar de keuze die leven geeft.

Dus mocht je nog tobben met lastige keuzes, vraag Jezus dan om wijsheid, en ga dan na welke optie leven geeft, en doe dat, samen met Hem.

Herbert Buurman

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.