fbpx

Inspiratie

Hoog verheven

Gepost in Inspiratie.

'De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhoog geheven heeft, opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft'.

Johannes 3:14-15

Het is tweede Paasdag, traditioneel de dag waarop Nederland massaal naar de meubelboulevard trekt. Of naar het strand. Of naar de bollen. Maar dit jaar is alles anders. We moeten thuis blijven want een virus met een silhouet van een kroon ontregelt onze maatschappij. Je zou willen dat er een aantrekkelijke en vooral ook spectaculaire oplossing was. Wat zou het prachtig zijn om de pandemie met één krachtig en majesteitelijk gebed te bedwingen!

Maar zo werkt God niet. Hij is niet van het spektakel, van de oorverdovende effecten, van het grote gebaar. Hij werkt in de stilte.

Het is tweede Paasdag en we herinneren ons dat de grootste overwinning op het kwaad is behaald. Niet de heer van de dood, maar de Vorst van het Leven heeft het laatste woord. Het Leven liet zich aan een kruis spijkeren en stierf, om na drie dagen weer uit de dood te verrijzen. De dood is machteloos geworden. Wij verwachten zijn glorieuze terugkomst en het moment dat we zijn overwinning zullen vieren. Dan zal het leven de dood verzwelgen.

En wij? Wij zullen eeuwig leven, omdat wij ons vertrouwen gesteld hebben op die Ene. Op Hem die op het dieptepunt van zijn leven de meest verheven persoon in heel de schepping bleek te zijn.

Tonny Lievers

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.