fbpx

Inspiratie

Verwachtingsvolle woorden

Gepost in Inspiratie.

Ik denk dat de meesten van ons, behalve het Onze Vader, weinig gebruik maken van standaardgebeden. Het past niet zo in de evangelische traditie om dat te doen. De Joodse traditie daarentegen kent vele standaardgebeden, vaak een aaneenschakeling van teksten uit de psalmen en geschriften. De bekendste daarvan is denk ik het Sjema Israël, naar Deut. 6: 4-9.

'Hoor Israël (en gelovigen uit de volken) de Here is onze God, de Here is één ......

Het mooie van die standaardgebeden vind ik dat het goed doordachte teksten zijn. Ze komen als het ware van buiten/boven naar je toe om door je heen te gaan en om weer terug te geven naar boven.

Ondertussen hebben de woorden verwachting in je hart gewekt.

Hier onder volgt een zegengebed voor de vroege morgen, om mee wakker te worden en op te staan.

'Geprezen zijt Gij, Eeuwige, onze God, Koning van de wereld, die het licht vormt, de duisternis schept, vrede sticht en het heelal voortbrengt. 

Die in ontfermende liefde licht laat schijnen over de aarde en over allen die haar bewonen, en in zijn goedheid iedere dag het werk van zijn schepping vernieuwt.

Hoe machtig veel zijn Uw werken, Eeuwige; alle hebt U ze met wijsheid gemaakt; vol is de aarde van Uw bezit.

Koning, die alleen, van oudsher, hoogverheven is, die met hulde wordt vermeld, geroemd en verheven vanaf de dagen van de oertijd,

God van de wereld, ontferm U met Uw groot gevoel voor ontferming over ons, onze machtige Heer, onze veilige rots, ons reddend schild, toevlucht voor ons'.

Ik hoop dat je door deze woorden gezegend wordt.

Carla van Tilburg 

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.