fbpx

Inspiratie

Waar kijkt God naar?

Gepost in Inspiratie.

Want ik zal genadig zijn over hun ongerechtigheden en hun zonden zal ik niet meer gedenken. (Hebr. 8:12)

Bovenstaande tekst is onze trouwtekst. Man, wat waren wij blij dat we even daarvoor Jezus hadden leren kennen en dat Hij onze zonden weggedaan had. En dat moest iedereen weten. Ook onze niet-gelovige vrienden. Want wij wisten het zeker. Er gaan GEEN zonden mee de hemel in. Waarom wisten wij dit zo zeker? God maakt het ons duidelijk in Zijn Woord.

Als je de geschiedenis van de geloofshelden uit Hebreeën 11 leest - dat is geschreven na het kruis van Jezus - zie je geen verslag van hun zonden of mislukkingen. Toch weten we uit andere Bijbelgedeelten dat ze verre van perfect waren.

Abraham loog tweemaal over zijn vrouw Sarah dat ze zijn zus was. Mozes doodde een Egyptenaar en verborg het lichaam in het zand. David pleegde overspel met Bathseba en liet haar man doden. Toch werden hun zonden niet opgetekend in Hebreeën 11, maar wel hun daden die ze in geloof gedaan hadden!

God laat je hier zien dat Hij je zonden of mislukkingen niet opsomt en onthoudt. Absoluut NIET. In plaats daarvan noteert Hij wat je doet in geloof. En van de getuigenissen die je doet als reactie op wat Jezus voor je gedaan heeft. Elke keer dat je zondigt, elke keer dat je twijfelt in je geloof, registreert God echt niet. Hij doet onze zonden weg zover als het oosten is van het westen, in de diepste zee. En iedere keer dat je Hem op Zijn Woord gelooft en in geloof reageert, dan legt Hij het vast! En als je dat weet, dan wil je niet meer zondigen. Je bent geen slaaf meer van de zonden. Het maakt je vrij om meer van God te houden!

Wees je bewust dat je gerechtigheid in Christus bent  (2 Kor.5:21) - wat je nu nog ook doet of ooit gedaan hebt - en je zult leven en als koning heersen. (Rom. 5:17).

Cor van der Weijden

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.