fbpx

Inspiratie

Mijn oog is op je

Gepost in Inspiratie.

(Psalm 32:8b) 

Jaren geleden zou Cor voor Open Doors een reis gaan maken om bijbels naar China te smokkelen. Een week voor hij vertrok werd hij op een nacht heel erg ziek. Hoge koorts en veel pijn in zijn knie. Zijn knie was ernstig ontstoken, de dokter moest hem opsnijden zodat de pus er uit kon. Het was een grote wond van 3 cm breed en diep en midden op zijn knie, dus een plaats die moeilijk geneest.

Het leek mij niet verstandig om met zo’n open wond naar een tropisch land te gaan. We hadden nu dus wel een probleem. Maar Cor zegt altijd, als God ons ergens wil hebben zal Hij ook wel voorzien. Mijn knie zal wel beter zijn.

Zondag voor zijn vertrek gingen we naar de dienst. Ze hadden een vaste liturgie maar deze keer gebeurde aan het einde van de dienst iets vreemds wat we nog nooit meegemaakt hadden. De voorganger, een gastspreker, begon een tekst te lezen. Jesaja 58:8 NBG

‘Dan zal uw licht doorbreken als de dageraad en uw wond zich spoedig sluiten; uw heil zal voor u uit gaan, de heerlijkheid van de Heer zal uw achterhoede zijn’.

Ik was met stomheid geslagen ,ik wist niet eens dat dit in de bijbel stond.

De dinsdag brak aan en ja hoor, de wond had zich helemaal gesloten.

We mogen weten dat God tot in de kleinste details bij ons leven betrokken is.

Hij ziet onze moeite en is er bij, in alles.

Corry v. d. Vliet

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.