fbpx

Inspiratie

Verlangen

Gepost in Inspiratie.

Jeremia 3: 19-23

Wanneer de tijden onzeker zijn hebben we behoeft aan een warme, beschermende plek. Een dak om te schuilen, vleugels om onder te kruipen, een dekbed om over je hoofd te trekken. Natuurlijk, het is een vlucht, maar wat zou het fijn zijn dat we zouden kunnen vluchten naar een veilig plek.

We weten ook wel dat er bij God een veilige plek is. Tenminste, dat is wat we hebben gehoord, Hij wil ons geborgenheid geven, Hij wil als een Vader zijn. Hij wil ons onder zijn vleugels nemen, zoals een moederkloek haar kuikens beschermt. Maar toch… Misschien voelt het wel niet helemaal eerlijk om nu naar Hem te gaan. Misschien twijfel je wel of je welkom bent. Je wist het immers allemaal zo zeker, je was een trots en zelfstandig christen. Een zegevierend en overwinnend leven wilde je leven.

Om dan nu te gaan schuilen, toe te geven dat je bang bent, ongerust, angstig. Moet je juist nu niet onbevreesd je geloof tonen? Wat zal Hij zeggen? Wat zullen de anderen zeggen?

In Jeremia 3 herken je misschien de situatie. God die er naar verlangt om zijn volk gelukkig te maken, het volk dat meent het zonder Hem heel goed te kunnen redden en de hartzeer die beide partijen hebben. Doe dan wat hier aangereikt wordt en stap over je schroom heen: Hier zijn we, we komen bij u terug want U bent de Heer onze God (Jeremia 3:22b).

Tonny Lievers

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.