fbpx

Inspiratie

De Koning is niet boos op je

Gepost in Inspiratie.

Spreuken 19:12 (HSV)

De toorn van de koning is als het gebrul van een leeuw, maar zijn gunst is als dauw op het gras.

In 1 Petrus 5:8 (BB) zegt Petrus: Wees verstandig en let goed op. Jullie vijand, de duivel, loopt rond als een brullende leeuw die een prooi zoekt. Hij zoekt wie hij kan verslinden.

Heb je je ooit afgevraagd waarom de duivel zich gedraagt ​​als een brullende leeuw? Natuurlijk om je bang te maken, dat ook, want wie wordt er niet bang als er een brullende leeuw in de buurt is? Maar het heeft ook heel specifiek te maken met woord ‘brullen’. In het Oude Testament spreekt het gebrul van een leeuw over de toorn van de Koning. Spreuken 19:12a - "De toorn van de koning is als het brullen van een jonge leeuw."

Dus als de duivel rondloopt als een brullende leeuw, probeert hij je de indruk te geven dat de Koning boos op je is. De duivel wordt ook wel de imitator genoemd. - Door Luther werd hij niet voor niets de aap van God genoemd -. En als je dan gelooft dat God boos op je is, dan heeft de duivel je precies waar hij je hebben wilt. Want als er dan iets ergs gebeurt (misschien wel wat er nu in de wereld gebeurt) dan denk je dat God boos op je is of ontevreden over je. Dan ben je misschien ook niet zeker van zijn grote liefde voor jou. Je gaat misschien wel denken dat het een straf van God is. Dan word je bang van God en blijf je weg van Hem omdat je niet nog meer straf op wil lopen.

Maar de waarheid is dat God niet boos op je is, ook niet als je faalt of iedere keer weer opnieuw in zonden (terug)valt. Want al je zonden zijn al geoordeeld in het lichaam van Zijn Zoon aan het kruis. (Let op: zijn al geoordeeld is verleden tijd.) Als het Lam van God werd Jezus ons zondoffer aan het kruis op Golgotha. Die dag, bijna tweeduizend jaar geleden werd Hij veroordeeld voor onze zonden. Zijn lichaam ‘ontving’ op dat moment alle toorn van God totdat elke aanspraak op Gods heiligheid was vervuld en Zijn toorn voorbij was!

Er is een wet die stelt dat dezelfde misdaad niet tweemaal kan worden berecht. Vandaag zal het vuur van Gods toorn nooit op jou als gelovige vallen, omdat het al op Zijn Zoon aan het kruis is gevallen. Hij oordeelde toen al onze zonden in het lichaam van Zijn Zoon. Dat is onze Jezus. Halleluja.

Je bent dus nu niet meer onder de toorn van de Koning, maar onder Zijn gunst. Kijk maar naar Spreuken 19:12b: maar zijn welgevallen is als dauw op het gras. Zijn gunst regent elke ochtend als dauw op het gras! Zijn gunstbewijzen zijn nieuw elke dag. Geniet daarvan.

Cor van der Weijden

 

Diensten

Elke zondag zijn er samenkomsten. Om 09:30 uur een livestream.

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.