fbpx

Inspiratie

Moed

Gepost in Inspiratie.

2 Korintiërs 1:3-4 – ‘Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven’.

 

Wat dienen we toch een prachtige God. Hij is als een Vader die zich over ons ontfermt. Ik weet niet hoe jij door deze periode heen gaat. Misschien voel jij je eenzaam, misschien heb je wel angst, misschien is het stressen omdat alles anders gaat dan normaal. Dan is daar onze God, de bron van vrede in ons leven.

Als we naar Hem gaan krijgen we weer moed. Want door Hem zijn we nooit verlaten, is er een overwinnende liefde en een vrede die alle verstand te boven gaat. In plaats van ons te laten ontmoedigen in deze situatie, geeft Hij ons moed. Moed om op te staan en anderen te bemoedigen, te dienen en lief te hebben.

Ik las gisteren van een priester uit Italië die ernstig ziek was. Hij besloot zijn beademing te geven aan een andere onbekende man. Daardoor stierf hij. Het mooie aan ons geloof is dat we nergens bang voor hoeven te zijn. Want zelfs als we sterven zullen we met Hem leven.

Wie zou jij vandaag moed kunnen geven?

Jan Stoorvogel

Diensten

Elke zondag zijn er samenkomsten. Om 09:30 uur een livestream.

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.