fbpx

Inspiratie

Het doek viel...

Gepost in Inspiratie.

We hebben het allemaal kunnen horen gisteravond tijdens de persconferentie. Tot 1 juni geen samenkomsten meer. Het doek viel….

Voor zoveel kerken, organisaties en bewegingen is dit een harde klap. Voor veel gelovigen kan dit voelen alsof de vijand wint en wij steeds meer terrein lijken te verliezen.
De vijand gaat rond als een brullende leeuw zoekende wie hij kan verslinden. En ergens voelt het alsof de kerk elk moment verslonden kan worden. Alsof wij gaan liggen en het ons allemaal maar moeten laten gebeuren.

Het doek viel…..

Voor de gelovigen in de dagen na Jezus sterven zal dit ook zo hebben gevoeld. Alsof het doek viel. Alle plannen in duigen. Jezus die Zijn koningschap in zou nemen, lag plots in een graf. De impact die zij zouden hebben met Hem zou toch enorm zijn? Ze waren samen aan het bouwen aan Zijn heerschappij. En nu? Nu was er niets meer over. En zij? Zij voelden zich verlaten, verraden misschien wel, overweldigd en angstig voor wat komen zou.

Maar het doek was niet gevallen….

'HET IS VOLBRACHT', riep Jezus uit, vlak voor Hij stierf. En het doek, het voorhangsel in de tempel scheurde van boven naar beneden open. En na 3 dagen stond Hij op. Wat een onverwachte wending! 


De toegang tot verbinding is juist open. Wij mogen in vrijheid naderen tot Zijn troon. God heeft ons levend gemaakt en ons nu samen met Jezus een plaats gegeven in de hemelse plaatsen (Ef.2:6) Hoe mooi is dat!

Laten we met elkaar bidden net als Paulus in Efeze 1: 15-23.
Dat we mogen weten en begrijpen dat Gods kracht werkzaam is IN ONS, dat wij gezeten zijn IN HEM en HIJ HEERSER IS over alles wat er is en komen gaat. De kerk is niet een gebouw, de kerk is niet een plan, de kerk dat is HIJ en JIJ, de kerk dat zijn WIJ. Wie weet welke onverwachte wending ons nog wacht ;)


Athalja Barneveld 

Diensten

Elke zondag zijn er samenkomsten. Om 09:30 uur een livestream.

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.