fbpx

Pastorale zorg in de gemeente

Gepost in Zorgteam.

Huisgroepen


Onze gemeente is een gemeente met huisgroepen. De huisgroepen zijn een fijne plek om elkaars leven te delen en zijn bedoeld om, tot o p zekere hoogte, voor elkaar te zorgen. Op deze manier leer je de leden van de gemeente ook (beter) kennen. En juist in deze kleinere huisgroepen kun je elkaar beter helpen. Als je daarover meer informatie wilt, dan kun je
die vinden op onze website

https://www.eg-enschede.nl/volwassenen/wijkgroepen.

Pastorale zorg


Het is ook mogelijk om pastorale zorg te ontvangen van de Evangelische Gemeente Enschede. Dit wordt uitgevoerd door een team van gemeenteleden. Pastorale zorg is altijd maatwerk, dus zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden voordat het pastorale traject van start gaat. Naar aanleiding van het intakegesprek kan het team een inschatting maken welke teamleden het beste de zorg kunnen bieden. Dit heeft niet alleen te maken met de specifieke zorgvraag, maar ook met je wens om bijvoorbeeld door een man of een vrouw te worden geholpen.

Bevrijdingspastoraat

Naast “basiszorg” bieden we als gemeente ook bevrijdingspastoraat aan. Als uit het intakegesprek blijkt dat bevrijdingspastoraat nodig is voor het verhelpen van de geestelijke nood, dan word je doorverwezen naar een zogenoemd bevrijdingstraject.

Diaconale zorg


Blijkt uit de aanvraag dat er geen geestelijke nood is, maar dat er wel praktische ondersteuning gewenst is, dan denken we met je mee en beoordelen we waar en op welke manier we kunnen helpen. Soms kan een helpende hand bij het verhuizen o.i.d. al veel problemen wegnemen.

Contact opnemen


Wil je pastorale zorg, heb je een (geestelijke) nood of heb je praktische ondersteuning nodig? Neem dan contact op met Henriët Gosseling          06 - 4868 7624. Zij is teamleider zorg algemeen. Zij zal dan met je meedenken m.b.t. de mogelijkheden die wij jou als gemeente kunnen bieden.

Het pastorale team bestaat uit: Cor van der Weijden (coördinator), Ine Woning, Gerrie Meijerink en Ineke van Dijken en Mieke Zevenbergen.

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.