Buddy of coach voor ieder die dat wil

Gepost in Buddy/Coach.

'Laten we op elkander acht geven om elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken'

In het licht van deze aansporing van de schrijver van de Hebreeënbrief willen we de mogelijkheid gaan stimuleren om elkaar te ondersteunen als buddy en/of coach.

Waarom?

Er wordt al best wel wat toerusting aangeboden voor de gemeente als geheel (zondagse diensten, leerhuis) en via groepen (wijkgroepen, ouderengroep, jongeren groepen, gebedsgroepen etc). Op individueel niveau zijn er heel wat mooie vriendschappen binnen de gemeente. Voor individuele knelpunten is er pastoraat, het zorgteam, ziekenzalving e.d. of eventueel professionele zorg. Toch blijkt persoonlijke geloofsgroei niet gemakkelijk van de grond te komen. Vriendschappen kunnen bijvoorbeeld wel helpen, maar dan is een keuze nodig om ook samen met elkaar te gaan bidden en de bijbel open te slaan. En dat gebeurt vaak niet.

Meer volwassen christenen kunnen natuurlijk zelf initiatieven nemen om een buddy te vinden, maar de meesten kunnen best wel een zetje gebruiken. Jonge christenen moeten nog groeien en kunnen veel baat hebben bij een buddy/coach.

Het onderscheid is dat een buddy meer wederzijds werkt terwijl een coach meer op een persoon gericht is, namelijk degene die gecoacht wordt.

Voor wie?

Alle gemeenteleden die individuele ondersteuning willen bij de groei van hun geloof door een buddy/coach relatie.

Hoe werkt het?

  1. Verzoek om een buddy. Als je iemand hebt die een buddy/ mentor/coach wil uit de Evangelische Gemeente Enschede dan meld je aan Jaap van Tilburg de naam, leeftijd, woonadres, mail en telefoon nummer. Graag ook specifieke wensen t.a.v. buddy/mentor melden. Ook iets van de achtergrond van deze persoon dat kan helpen bij een goede match. Contactgegevens van Jaap zijn:
  2. jj.vantilburg@home.nl en 06-2224 6069.
  3. Zoeken buddy. Jaap benadert een potentiële buddy met de vraag of deze beschikbaar is. Jaap is bezig met opbouw van bestand van potentiële buddy's, er zijn er inmiddels 6. Aanvulling is welkom.
  4. Eerste contact. Daarna neemt de buddy/coach contact op voor een oriënterend gesprek.
  5. Afspraken met buddy. In dit gesprek concluderen ze over de eventueel te maken afspraken. Bijvoorbeeld 1x per 2 weken met aandacht voor 'Hoe is het met je?, bijbel en gebed. Er kunnen ook specifieke onderwerpen zijn.
  6. Handreiking. We willen nog wel een soort 'handreiking' maken. 

Organisatie

Harold Hop is verantwoordelijke oudste en Jaap van Tilburg is coördinator.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.