EGE = #nietalleen

Gepost in Hulp en zorg.

nietalleen

Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties. De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben. Onze kerk, de EGE doet ook mee en is aangemeld als organisatie.

Met #Nietalleen verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

Heb je hulp nodig?

Of wil je hulp bieden? 

Als je beschikbaar bent, kun je je melden voor #nietalleen bij Jaap van Tilburg (jj.vantilburg@home.nl of 06-2224 6069)

Het gaat om dingen als bv 'een praatje maken, iemands hond uitlaten, boodschappen doen.' Laten we samen omkijken naar hen die het nodig hebben. En vergeet niet; het begint gewoon in jouw wijkgroep, in jouw straat en start met iets kleins. Want iets kleins voor een ander doen is een groot gebaar.

Pastorale zorg

Gepost in Pastoraal team.

Wenst u pastorale zorg of bent u in geestelijke nood en wilt u daarover spreken met iemand? Neem dan contact op met Harold Hop (oudste pastoraat). Hij zal dan proberen mee te denken en misschien kan er een oplossing worden aangeboden. Eventueel kan hij u wijzen op mogelijkheden in de regio, die u kunnen helpen om uit de geestelijke nood te komen.

U kunt Harold bereiken via harold.hop@eg-enschede.nl en via de telefoon 06-1458 4640. Hij is meestal te bereiken tussen 08.30 en 13.30 uur en tussen 20.30 en 21.30 uur.

Pastorale zorg in de Evangelische Gemeente Enschede ligt momenteel stil door diverse oorzaken. Als oudsten proberen we te zoeken naar een goede oplossing, zodat we zo snel mogelijk weer een pastoraal team beschikbaar hebben en we volop pastorale ondersteuning kunnen aanbieden.

De gemeente is een gemeente met wijkgroepen. De wijkgroepen zijn een fijne plek om elkaars leven te delen en zijn bedoeld om tot op zekere hoogte voor elkaar te zorgen. Wellicht is het voor u al een oplossing dat u iedere 2 weken meedoet in een wijkgroep. Als u daarover meer informatie wilt, dan kunt u dat hier vinden op onze website.

Buddy of coach voor ieder die dat wil

Gepost in Buddy/Coach.

'Laten we op elkander acht geven om elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken'

In het licht van deze aansporing van de schrijver van de Hebreeënbrief willen we de mogelijkheid gaan stimuleren om elkaar te ondersteunen als buddy en/of coach.

Waarom?

Er wordt al best wel wat toerusting aangeboden voor de gemeente als geheel (zondagse diensten, leerhuis) en via groepen (wijkgroepen, ouderengroep, jongeren groepen, gebedsgroepen etc). Op individueel niveau zijn er heel wat mooie vriendschappen binnen de gemeente. Voor individuele knelpunten is er pastoraat, het zorgteam, ziekenzalving e.d. of eventueel professionele zorg. Toch blijkt persoonlijke geloofsgroei niet gemakkelijk van de grond te komen. Vriendschappen kunnen bijvoorbeeld wel helpen, maar dan is een keuze nodig om ook samen met elkaar te gaan bidden en de bijbel open te slaan. En dat gebeurt vaak niet.

Meer volwassen christenen kunnen natuurlijk zelf initiatieven nemen om een buddy te vinden, maar de meesten kunnen best wel een zetje gebruiken. Jonge christenen moeten nog groeien en kunnen veel baat hebben bij een buddy/coach.

Het onderscheid is dat een buddy meer wederzijds werkt terwijl een coach meer op een persoon gericht is, namelijk degene die gecoacht wordt.

Voor wie?

Alle gemeenteleden die individuele ondersteuning willen bij de groei van hun geloof door een buddy/coach relatie.

Hoe werkt het?

  1. Verzoek om een buddy. Als je iemand hebt die een buddy/ mentor/coach wil uit de Evangelische Gemeente Enschede dan meld je aan Jaap van Tilburg de naam, leeftijd, woonadres, mail en telefoon nummer. Graag ook specifieke wensen t.a.v. buddy/mentor melden. Ook iets van de achtergrond van deze persoon dat kan helpen bij een goede match. Contactgegevens van Jaap zijn:
  2. jj.vantilburg@home.nl en 06-2224 6069.
  3. Zoeken buddy. Jaap benadert een potentiële buddy met de vraag of deze beschikbaar is. Jaap is bezig met opbouw van bestand van potentiële buddy's, er zijn er inmiddels 6. Aanvulling is welkom.
  4. Eerste contact. Daarna neemt de buddy/coach contact op voor een oriënterend gesprek.
  5. Afspraken met buddy. In dit gesprek concluderen ze over de eventueel te maken afspraken. Bijvoorbeeld 1x per 2 weken met aandacht voor 'Hoe is het met je?, bijbel en gebed. Er kunnen ook specifieke onderwerpen zijn.
  6. Handreiking. We willen nog wel een soort 'handreiking' maken. 

Organisatie

Harold Hop is verantwoordelijke oudste en Jaap van Tilburg is coördinator.

Ziekenbezoek

Gepost in Ruth.

In de gemeente bezoeken we zieken, we noemen onszelf ‘Ruth’.

Ruth, verwant aan ‘Boaz’, de  bestaande ouderengroep.

Zoals Ruth voor haar schoonmoeder Naomi zorgde en zich later aan Boaz verbond.

Ruth, die zich verantwoordelijk voelt voor de ander, degene die hulp en aandacht nodig heeft, zo willen wij ons beschikbaar stellen om structureel de zieken te bezoeken, zodat er niemand vergeten wordt.

Voor bezoek of andere vragen, neem  contact op met Eef van der Tuuk.                                                          

 06-1318 8520

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo