fbpx

EGE = #nietalleen

Gepost in Hulp en zorg.

nietalleen

Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties. De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben. Onze kerk doet ook mee en is aangemeld als organisatie.

Met #Nietalleen verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

Heb je hulp nodig?

Of wil je hulp bieden? 

Als je beschikbaar bent, kun je je melden voor #nietalleen bij Jaap van Tilburg (jj.vantilburg@home.nl of 06-2224 6069)

Het gaat om dingen als bv 'een praatje maken, iemands hond uitlaten, boodschappen doen.' Laten we samen omkijken naar hen die het nodig hebben. En vergeet niet; het begint gewoon in jouw wijkgroep, in jouw straat en start met iets kleins. Want iets kleins voor een ander doen is een groot gebaar.

Bericht vanuit het pastoraat

Gepost in Pastoraal team.

plaatje 1
Ook zo moe van………… alles?

Zit je met geloofsvragen? Een luisterend oor nodig? Worstel je met eenzaamheid? Even je hart luchten? Een bemoediging ontvangen?

Dat kan! Via de mail of een belletje naar team pastoraat: pastoraat@eg-enschede.nl of bel 06 - 3637 8905

Wij willen graag een luisterend oor bieden. Hoop geven vanuit de Bijbel. Je bemoedigen met de liefde van Jezus. Want Hij ziet jou helemaal zitten.

plaatje 2

Hartelijke groet, namens team pastoraat

Ine Woning

Pastoraal Team

Gepost in Pastoraal team.

Wenst u pastorale zorg of bent u in geestelijke nood en wilt u daarover spreken met iemand? 

Dat kan via de mail: pastoraat@eg-enschede.nl  of telefoon 06-36378905

Team pastoraat bestaat uit:

Ineke van Dijken, Miek Zevenbergen, Gerrie Meijerink, Cor van de Weijden en Ine Woning (coordinator)

De website van het pastoraat is in ontwikkeling !

Pastorale zorg

Gepost in Pastoraal team.

Het is mogelijk om pastorale zorg te ontvangen van de Evangelische Gemeente Enschede. Dit wordt uitgevoerd door een team van gemeenteleden (mannen en vrouwen). Pastorale zorg is altijd maatwerk, dus zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden, voordat het pastorale traject zal starten. N.a.v. het intakegesprek kan het team een inschatting maken welke teamleden het beste de zorg kunnen bieden. Dit heeft niet alleen te maken met de specifieke zorgvraag, ook uw wens om bijv. door een man of een vrouw te worden geholpen en uw karakter kunnen van invloed zijn op de uitvoering van de hulp.

Naast 'basiszorg' bieden we als gemeente ook bevrijdingspastoraat en praktische ondersteunung aan. Als uit de telefonische aanvraag of de intake blijkt dat bevrijdingspastoraat nodig is voor het verhelpen van de geestelijke nood, dan wordt u doorverwezen naar een zogenaamd 'bevrijdingstraject'.

Blijkt uit de aanvraag dat er geen geestelijke nood is en wel praktische ondersteuning gewenst is, dan denken we mee en beoordelen we waar en op welke manier we kunnen helpen. Soms kan alleen al een helpende hand bij het verhuizen van een wasmachine al heel erg veel problemen wegnemen.

De gemeente is een gemeente met wijkgroepen. De wijkgroepen zijn een fijne plek om elkaars leven te delen en zijn bedoeld om tot op zekere hoogte voor elkaar te zorgen. Wellicht is het voor u al een oplossing dat u iedere 2 weken meedoet in een wijkgroep en op die manier leden leert kennen die u al heel veel verder kunnen helpen uit uw nood of met ondersteuning. Als u daarover meer informatie wilt, dan kunt u dat hier vinden op onze website.

Wenst u pastorale zorg of bent u in geestelijke nood en wilt u daarover spreken met iemand? Of heeft u praktische ondersteuning nodig? Neem dan contact op met Cor v d Weijden (coördinator pastoraat). Hij zal dan proberen mee te denken en misschien kan er een oplossing worden aangeboden. Eventueel kan hij u wijzen op mogelijkheden in de regio, die u kunnen helpen om uit de geestelijke nood te komen.

Juist in deze tijd is het goed om nog eens onder de aandacht te brengen dat er sinds enige tijd een pastoraal team gereed staat om op verzoeken om pastorale aandacht in te gaan. Deze verzoeken kunnen worden ingediend bij Cor van der Weijden, die leiding geeft aan het pastorale team.

Verder bestaat het team uit: Ine Woning, Gerrie Meijerink en Ineke  van Dijken. Miek Zevenbergen is op afroep beschikbaar.

Cor van der Weijden is bereikbaar op 06-4476 0240 of stuur een e-mail naar: pastoraat@eg-enschede.nl 

Elektriciteit en vervoer - vraag om hulp

Gepost in Zorgteam.

Alie en Gerard zoeken iemand die bij hen kan kijken naar de elektriciteit in huis. Ze hebben problemen met twee lampen, maar ze hebben zelf geen verstand van elektriciteit. Wie heeft er ervaring mee en wil hen even helpen?
Je kunt mailen naar het zorgteam (zorgteam@eg-enschede.nl) of bellen naar Alie en Gerard zelf.

Ook zijn we nog op zoek naar vervoer: mensen die hen naar de kerk en weer naar huis willen brengen. We hebben voor twee zondagen reactie gekregen. Wie helpt hen 20 en 27 juni? Mail naar zorgteam@eg-enschede.nl als je wilt rijden. Heel veel tijd kost het niet, ze wonen niet zo ver bij de kerk vandaan.

Groeten van het zorgteam

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.