In onze kerk wordt op zondag een preek gehouden door heel diverse sprekers van binnen en buiten de gemeente. Op deze pagina vind je de introductie van onze sprekers in het kort.

Bert Middelwijk

Gepost in Sprekers.

Bert Middelwijk is een oude bekende van onze gemeente, hoewel hij nog steeds jong van geest is natuurlijk. Na zijn bekering is hij in de evangelische gemeente gekomen en is daar op 5 januari 1975 gedoopt. Regelmatig komt hij naar Enschede om bij ons te zijn en te spreken.
Hieronder staat een foto van Bert met zijn gezin.

Gezin Bert Middelwijk

Paul van Norden

Gepost in Sprekers.

PaulvN
Paul en zijn vrouw Yolanda zijn van 1992 tot 2000 zendelingen geweest in Albanië, Berat, waar ze vooral bezig zijn geweest met gemeentestichting. Nadat in Ura Vajgurore, vlakbij Berat, een gemeente is ontstaan, is Paul daar voorganger geworden. Vanaf 2000 wonen ze weer in Nederland.

Paul en Yolanda hebben een hart voor de zending. Ze hebben samen de zendingsbijbelschool in Beugen (nu 'Cornerstone') gevolgd. Sinds 2008 werkt Paul bij ECM. Hij is werkzaam als bestuurslid. Hij denkt daarbij vooral mee over het gevoerde beleid. Vanuit zijn zendingsachtergrond probeert hij zich in te leven in de situatie van de zendelingen en hen zo te vertegenwoordigen in het bestuur.

Paul heeft ook een eigen website. Wil je alvast horen hoe hij spreekt of wil je na de dienst meer van hem horen? Ga dan hier naar zijn website.

Gerard Schut

Gepost in Sprekers.

Gerard en zijn gezin zijn zeer betrokken bij de EGE.  Als directeur van Pastoraal Centrum Saron werd hij in 2002 benaderd door het toenmalig oudstenechtpaar pastoraat. In het kader van de pastorale zorg is er tussen de EGE en PC Saron een vruchtbare samenwerking ontstaan. Sinds 2003 zijn ze enthousiaste leden van onze gemeente.

Volgens zijn gezin zijn de volgende steekwoorden op Gerard van toepassing: 

Sander van Dijk

Gepost in Sprekers.

Sander is met zijn vrouw Corina een belangrijk gezicht van de Heartbeat-beweging. Samen met het leidersteam geven zij vorm aan deze beweging. Ze stonden ook aan de wieg van de christelijke jongerenbeweging Transformed in Twente. Een succesvolle beweging die veel invloed heeft in die regio en elke maand vele honderden bezoekers trekt.
sandervandijk Sander en Corina hebben 2 kinderen. Naast de werkzaamheden binnen Heartbeat Nederland is Sander actief als trainer voor bedrijven en relatiemanager binnen de zorginstelling Saron. 

Sander spreekt daarnaast geregeld in verschillende kerken en gemeenten in Nederland. Zijn preken combineren bijbelse diepgang en een praktische toepassing. De preken van Sander komen altijd dichtbij en zullen je raken.

Richard Vos

Gepost in Sprekers.

richard vos blue and white
Richard Vos spreekt regelmatig in onze gemeente. Zijn preken gaan vaak over Israel. Zondag zal hij met ons nadenken over de betekenis van Israel in het NT, waar juist de gemeenschap van hen die in Jezus geloven als Heer en Verlosser een speciale positie heeft. Ruth Penning heeft al gesproken vanuit Ezechiël 36 22-28, en ook Rom.: 9-11 is al langs gekomen. We zijn benieuwd vanuit welke bijbeltekst Richard ons zondag hierin zal onderwijzen.

We kennen Richard een beetje maar laten hem op deze plek iets meer over zichzelf vertellen:

Ik ben 47 jaar oud en 23 jaar getrouwd met Danielle. We hebben vier kinderen. Na jaren van rondreizen in het Midden-Oosten voor zendingorganisaties ben ik de laatste twee jaar vooral weer actief in Nederland als fulltime theoloog, spreker, trainer en coach. Met een hart voor herstel - voor mensen, die van binnen kapot zijn. 

Elkin Coppoolse

Gepost in Sprekers.

Elkin CoppoolseElkin was lid van onze gemeente en spreekt met enige regelmaat in onze dienst.

Hij is getrouwd met Marlies en ze hebben twee mooie jongetjes, Boaz en Jonah. Over niet al te lange tijd komt daar ook nog een mooi jongetje of meisje bij.

Diensten

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom!

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Evangelische Gemeente Enschede
Heidestraat 9
7513 ZM Enschede
info@eg-enschede.nl

EA-logo