fbpx

In onze kerk wordt op zondag een preek gehouden door heel diverse sprekers van binnen en buiten de gemeente. Op deze pagina vind je de introductie van onze sprekers in het kort.

Esther Stoorvogel

Gepost in Sprekers.

Esther Stoorvogel is getrouwd met Jan en moeder van drieEsther Stoorvogel nov20 jongens. Ze woont in Emmen.

13 jaar geleden heeft ze samen met haar man de Vrije Baptistengemeente Emmen opgericht, nu Stadskerk Emmen, waar ze nog steeds voorgangersechtpaar van zijn. Ze heeft ontwikkelingsstudies gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna rondde ze nog een theologische studie af.

Haar hart ligt bij het bestuderen en inspireren vanuit Gods woord. Vanuit haar eigen bedrijfje kan ze gevraagd worden als spreker, coach en trainer

www.estherstoorvogel.nl 

In haar vrije tijd houdt ze erg van lezen, tennissen en wandelen in de Drentse bossen.

Tonny Lievers

Gepost in Sprekers.

Tonny Lievers

Wie is Tonny Lievers?

'In de eerste plaats ben ik de man van Gerdien en de vader van Jerm, Alexander en Yvonne. In de veertig jaar dat ik mijn leven met Gerdien mag delen hebben we veel meegemaakt. De meest markante gebeurtenissen in ons leven zijn onze periode als zendelingen in Zaïre (ergens midden jaren '70) en vervolgens de adoptie van Jerm en Alexander en de geboorte van Yvonne.

Ik heb een fulltime baan, waarbij ik enerzijds IT Service Manager ben bij de Gemeente Enschede en anderzijds docent-onderzoeker aan de Saxion Hogeschool ben. Daar waar ik gevraagd wordt iets over de bijbel te vertellen, grijp ik die gelegenheid aan.

Al vanaf het eind van de jaren 70 ben ik betrokken bij de Evangelische Gemeente Enschede. Het is één van de gemeenten waar ik regelmatig mag preken, heb er ook een aantal jaren bijbelstudies gegeven en, samen met Barend Faddegon, de discipelschapstraining verzorgd.

Het zou fijn zijn wanneer mensen door mijn spreken dichter bij Gods doel met hun leven zouden komen.

De foto spreekt boekdelen: Een paar wandelschoenen: we zijn nog onderweg. Maar wel in een keurig aangeharkte tuin: We waarderen ook onze welvaart. 😊'

Bert Middelwijk

Gepost in Sprekers.


Bert MiddelwijjkBert Middelwijk is een oude bekende van onze gemeente, hoewel hij nog steeds jong van geest is natuurlijk. Na zijn bekering is hij in de Evangelische Gemeente gekomen en is daar op 5 januari 1975 gedoopt. Regelmatig komt hij vanuit Doetinchem naar Enschede om bij ons te zijn en te spreken.

Richard Vos

Gepost in Sprekers.

richard vos blue and white
Richard Vos spreekt regelmatig in onze gemeente. Zijn preken gaan vaak over Israel. 

We kennen Richard een beetje maar laten hem op deze plek iets meer over zichzelf vertellen:

Ik ben 49 jaar oud en 25 jaar getrouwd met Danielle. We hebben vier kinderen. Na jaren van rondreizen in het Midden-Oosten voor zendingorganisaties ben ik de laatste twee jaar vooral weer actief in Nederland als fulltime theoloog, spreker, trainer en coach. Met een hart voor herstel - voor mensen, die van binnen kapot zijn. 

Elkin Coppoolse

Gepost in Sprekers.

Elkin CoppoolseElkin woont met zijn gezin in Doetinchem. Hij was lid van onze gemeente en spreekt met enige regelmaat in onze dienst.

Elkin is getrouwd met Marlies en ze hebben drie kinderen: Boaz, Jonah en Nine

Jan Stoorvogel

Gepost in Sprekers.

Live-stream: Zondag 12 april | Stadskerk Emmen

 

 

 

 

 

 

Ik ben Jan Stoorvogel, 40 jaar en getrouwd met Esther. Samen hebben we drie stoere zoons: Lucas, Jesse en Thom.

 Ik ben iemand die van sporten houdt en ook van spelletjes. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn.

Toen ik een jaar of 25 was hebben mijn vrouw en ik roeping gekregen om ons in te zetten voor de kerk. Dat doen we met veel passie en plezier. Eerst in Emmen, maar nu ook in Enschede.

Het is ons diepe verlangen om mensen te brengen naar de hoogste plek op aarde, aan de voeten van Jezus.

Henriët Gosseling

Gepost in Sprekers.

Henriet GosselingHenriët Gosseling is met haar gezin al heel lang lid van de Evangelische Gemeente Enschede. Ze is getrouwd met Bram en moeder van 3 getrouwde zonen, die haar inmiddels 8 kleinkinderen hebben gegeven. 

Naast haar werk als begeleider besteedt ze veel tijd aan schilderen en andere manieren van creatief bezig zijn.

Ook op pastoraal gebied is Henriët actief, en heeft ze vele mensen al mogen begeleiden op hun levensweg.

 

Paul van Norden

Gepost in Sprekers.

Portret Paul photo VanNorden DSC 1848
Paul en zijn vrouw Yolanda zijn van 1992 tot 2000 zendelingen geweest in Albanië, Berat, waar ze vooral bezig zijn geweest met gemeentestichting. Nadat in Ura Vajgurore, vlakbij Berat, een gemeente is ontstaan, is Paul daar voorganger geworden. Vanaf 2000 wonen ze weer in Nederland.

Paul en Yolanda hebben een hart voor de zending. Ze hebben samen de zendingsbijbelschool in Beugen (nu 'Cornerstone') gevolgd. Sinds 2008 werkt Paul bij ECM. Hij is werkzaam als bestuurslid. Hij denkt daarbij vooral mee over het gevoerde beleid. Vanuit zijn zendingsachtergrond probeert hij zich in te leven in de situatie van de zendelingen en hen zo te vertegenwoordigen in het bestuur.

Paul heeft ook een eigen website. Wil je alvast horen hoe hij spreekt of wil je na de dienst meer van hem horen? Ga dan hier naar zijn website.

Pieter Cnossen

Gepost in Sprekers.

Pieter CnossenPieter (1978) is getrouwd met Hanna. Samen hebben ze een levendig gezin met Jefta (11), Lotte (9), Julia (7) en Marthe (3). 

Pieter houdt van God en is actief betrokken bij de Evangelische Gemeente Enschede in verschillende rollen (jeugdleider, spreker, leider van dienst).

Diensten

Elke zondag is er om 10.00 uur een fysieke samenkomst.Ook wordt de dienst via een livestream uitgezonden.

 

Lid worden?

Door lid te worden van de Evangelische Gemeente Enschede kun je deelnemen aan alle activiteiten, een taak oppakken en mag je meedenken over de toekomst van de kerk. Volg de intro-cursus

Contact

Zie de pagina contact

EA-logo

Gastennieuws ontvangen?

Ontvang 1x per maand nieuws over onze activiteiten.